Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών : Στο Σ.Δ.Ε των φυλακών Νιγρίτας η παράσταση «ΝΑΙ» -«OUI»


 
 
 
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΝΑΙ» -«OUI» ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΑΡΟΥ (GABRIEL AROUT)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ Σ.Δ.Ε. ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββα Ρίζο και τον Καλλιτεχνικό
Διευθυντή Γιώργο Ανδρέου, διερευνώντας το ενδεχόμενο συνεργασιών με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, πάντα στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το σχολείο για δράσεις παράπλευρες, με μορφωτικά και ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών αντέδρασε θετικά στις πρωτοβουλίες του σχολείου και από κοινού αποφασίστηκε:
1. Να μεταφερθεί η παράσταση «ΝΑΙ» -«Oui» του ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΑΡΟΥ
(GABRIEL AROUT) και να παρουσιαστεί στον αντίστοιχο χώρο πολιτιστικών δράσεων του σωφρονιστικού καταστήματος την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 το πρωί.
2. Να διερευνηθεί διεξοδικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τμήματος θεατρικής και κινησιολογικής εκπαίδευσης των μαθητών του σχολείου, με παροχή του
εκπαιδευτικού προσωπικού από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Η έναρξη των δράσεων προσδιορίζεται στις αρχές του νέου εκπαιδευτικού έτους (Σεπτέμβριος 2023)
3. Να υπάρχει διαρκής και συστηματική επικοινωνία ανάμεσα στο σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών η οποία θα εκφραστεί με την συνυπογραφή ενός πρωτόκολλου συνεργασίας και συναντίληψης
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών διαχρονικά είναι ανοιχτό σε δράσεις και συνέργειες με κοινωνικά χαρακτηριστικά, αφού αποτελεί και αυτή η προσέγγιση θεσμική και καταστατική του υποχρέωση.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας και το εκπαιδευτικό του προσωπικό, για την επικοινωνία τους μαζί μας και δηλώνουμε ότι θα είμαστε κοντά τους με όποιον τρόπο μας ζητηθεί, με τελικό στόχο τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δράσεων που αφορούν μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.