Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Λυση για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στα Νεα Κερδύλια μετα την συνάντηση με τον υφυπουργό οικονομικών

 


 

 Με τον υφυπουργό οικονομικών κ Βεσυρόπουλο συναντήθηκε επιτροπή του δήμου Αμφίπολης .Για τα ζητήματα που προέκυψαν για τους ιδιοκτήτες αγροτοτεμαχίων στην περιοχή Κερδυλιων 

Διαβάστε την ενημέρωση τουπ ρώην δημάρχου κ Κώστα Μελίτου

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ.ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ
Την Δευτέρα στις 21/02/2023 συναντήθηκε η επιτροπη του Δήμου Αμφιπολης ( η οποία ορίστηκε από το ΔΣ )με τον υφυπουργό οικονομικών κ Βεσυρόπουλο Απόστολο στο γραφειο του στην Αθηνα , στην οποία συμμετείχαμε και εμείς.
Μεταφέραμε στον υφυπουργό το αίτημα των κατοίκων των Ν Κερδυλλιων, που ψηφίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση .
Συγκεκριμένα :
1)ο υπουργός κατέστησε σαφέστατα, ότι η Περιοχή μεταξύ παλαιού και νέου Αιγιαλού είναι ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ( περιοχή από την παλαιά μεταλλική γέφυρα του Στρυμώνα μέχρι το Λιμανι Αμφιπολης ). Στην ουσία δεν υπάρχει κανένα αγροτεμάχιο στην περιοχή των Ν Κερδυλλιων που να εμπίπτει στις εξαιρέσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Συνεπώς λύνεται αρχικά το κυριότερο και σπουδαιότερο αίτημα μας.
2) Για το τίμημα της εξαγοράς των κατεχόμενων ιδιοκτησιών ,ζητήσαμε η Κοινότητα Κερδυλλιων , να υπαχθεί στην κατηγορία της έκπτωσης του 80% της αντικειμενικής αξίας ( ανώτερο ποσοστό έκπτωσης ), ως μαρτυρική κοινότητα. Στο αίτημα αυτό ο υπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι θα εξετασθεί το αίτημα να υπαχθεί ως οικισμός «ολικής μετεγκατάστασης» χωρίς απόδοση τίτλων κυριότητας .
3) Επίσης ζητήθηκε να σταματήσει η διεκδίκηση του Δημοσίου από την πλευρά του σε όσες ιδιοκτησίες δικαιωθούν από το Κτηματολόγιο- κτηματολογικό δικαστήριο.
Αναμένουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου προκειμένου να διευθετηθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα ,Όπως τον καθορισμό της αντικειμενικής αξίας από την ΔΟΥ , που επίσης είναι σημαντικό στοιχείο για τον υπολογισμό της τελικής αξίας της εξαγοράς .
Υ.Γ Επισημάνθηκε στον υπουργό ότι η εν λόγω έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως «ακατάλληλη προς δόμηση» σύμφωνα με το εγκεκριμένο ΣΧΟΑΠ του Δήμου Αμφιπολης , επομένως οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να είναι προσαρμοσμένες αποκλειστικά για γεωργική γη και όχι ως Παραθαλασια αγροτεμάχια .

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.