Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Σερρών : Καταγγελία στον εισαγγελέα από φιλοζωική οργάνωση για τον θάνατο αδέσποτου

 
 
 
 
 
 
Επιστολή - καταγγελία προς την εισαγγελία Σερρών απέστειλε η Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.Με την οποία ζητα να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του δήμου Σερρών για τον θάνατο αδέσποτου .Το οποίο όπως αναφέρεται στην επιστολή περισυνελέγη από την υπηρεσία του κυνοκομειου . στειρώθηκε και την επομενη βρέθηκε νεκρο στο κλουβι του
 
Θέμα : Καταλογισμός ευθυνών για τον θάνατο αδέσποτου σκύλου
Αξιότιμε κύριε/α Εισαγγελέα
Σας ενημερώνουμε, ότι στην πλατεία Σερρών υπήρχε ένα μικρόσωμο και ακίνδυνο αρσενικό σκυλάκι, που εικονίζεται στη φωτογραφία και το όνομα του ήταν «Λουκάς».
Όμως αυτό το αγαθό και άκακο πλάσμα δεν υπάρχει πια.
Ποτέ δεν ενόχλησε κανένα,μόνο χάδια ήθελε και πάντα αγάπη πρόσφερε.
Δυστυχώς περισυλλέχτηκε αυθαίρετα και βίαια γιατί αντιστεκόταν στη περισυλλογή του, (ισως και να διαισθάνθηκε τη συνέχεια ), από το Δήμο, προφανώς μετά από μεθοδευμένη-ψευδή καταγγελία και οδηγήθηκε για στείρωση στο κυνοκομείο.
Τελικά στειρώθηκε τοποθετήθηκε σ' ένα κλουβί μέσα στο ψύχος, όπου την επόμενη μέρα βρέθηκε νεκρό.
Κύριε Εισαγγελέα,
'Οπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, αρμόδιες αρχές για τη φροντίδα, την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι οι δήμοι, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων εντοπίζονται τα αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 4830/21. Οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον σε δωδεκάμηνη βάση: (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης και (γ) τη στείρωση των αδέσποτων ζώων.
Αλήθεια με ποιο τρόπο το παρείχε αυτό ο Δήμος Σερρών; Την ίδια στιγμή που πιθανόν αδέσποτα θηλυκά σκυλιά κυκλοφορούν στο Δήμο, τα οποία δεν έχουν στειρωθεί;
Αυτός ο νόμος που τα προστατεύει αναφέρει, για ‘’ευζωία’’, για ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, για κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη και για καλή φυσική και ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει.
Τι ακριβώς απ όλα έπραξε ο Δήμος κ. Εισαγγελέα; Το σκυλί ναρκώθηκε και εγχειρίστηκε. Τους απασχόλησε εάν είχε λάβει τροφή και η αναισθησία του προκάλεσε πιθανόν εμετό και θάνατο; Τους απασχόλησε εάν το αδύναμο, εξαντλημένο και εγχειρισμένο σκυλί δεν άντεξε την παγωνιά και πέθανε μέσα στο παγωμένο κλουβί;
Ποια φροντίδα του παρείχαν; Απλά θάνατο…
Κύριε Εισαγγελέα, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και τον καταλογισμό ευθυνών σε όλους αυτούς που ευθύνονται για το θάνατο του.
Με εκτίμηση,

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.