Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Παναγιώτης Κοτρώνης :Κομματισμός δίχως όρια





Ζούμε μια περίοδο σκανδάλων και παρακμής.


Μια περίοδο κατάπτωσης αξιών και ηθικής.


Και εν μέσω όλων αυτών επανέρχεται το καταστροφικό μικρόβιο του κομματισμού σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας (κράτος, δήμοι, περιφέρειες, δικαιοσύνη, ένοπλες δυνάμεις, ακόμη και στην εκκλησία.


Και όχι μόνο επανέρχεται, αλλά επιστρέφει σε πολύ χειρότερη μορφή, που μόνο με τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 μπορεί να συγκριθεί και αυτό με πολύ δυσκολία.


Δεν θα μιλήσω αφηρημένα, αλλά θα καταθέσω συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία παρά την σκόπιμη απόκρυψη από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ), όλοι τα γνωρίζουμε, ασχέτως αν επηρεασμένοι από την αξιολόγηση που κάνει ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, σχεδόν στο σύνολό του, δεν τα θεωρούμε και τόσο σημαντικά.
Ο κ. Ντογιάκος, ο γνωστός εισαγγελέας, επιτέθηκε  στην πολύ μικρή μερίδα του τύπου που τολμά και αντιστέκεται, λέγοντας,
«δεν είναι άξιοι κάποιοι να φέρουν τον κάποτε άκρως τιμητικό τίτλο και ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών και ότι ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους θα αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες».
Πεντακάθαρος εκβιασμός δηλαδή. Και αυτό τη στιγμή που ο Βέλγος εισαγγελέας παραδίδει μαθήματα λειτουργίας της δικαιοσύνης, με τον τρόπο που χειρίζεται το μέγα σκάνδαλο Καϊλή.
Πριν λίγες μόλις ημέρες στην φιέστα του πρώην πρωθυπουργού και εν ενεργεία βουλευτή, του Αντώνη Σαμαρά στο «Παλλάς, ποιοι λέτε να έδωσαν το παρόν;

Ο εν ενεργεία Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχιεπίσκοπος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο αμερικανός πρέσβης.

Μέσα στον Δεκέμβριο ο υπουργός εσωτερικών κ.Βορίδης, υλοποιώντας νόμο που ψήφισαν τον Ιούλιο εγκατέστησε νέους Ειδικούς Γραμματείς στις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις σε όλη τη χώρα. Αυτοί οι επτά, οι οποίοι θα μπορούν να ελέγχουν και να ακυρώνουν αποφάσεις των εκλεγμένων δημάρχων και περιφερειαρχών δεν είναι παρά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μέχρι τώρα επικεφαλής των Αποκεντρωμένων ήταν υπηρεσιακοί παράγοντες.
Για να πάρετε μία ιδέα σας παραθέτω τα ονόματα
Στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας επιλέχθηκε ως γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ο Γρ. Ζαφειρόπουλος, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. το 2014.
Επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας διορίζεται ο Κ. Τζανακούλης, πρώην δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της προσκείμενης στη Ν.Δ. αυτοδιοικητικής παράταξης στην ΚΕΔΕ μέχρι το 2014.
Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας διορίζεται ο Σερ. Λιάπης, πρώην υποδιοικητής ΙΚΑ (2009), υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στην Ευρυτανία, εξάδελφος του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Μιχ. Λιάπη.
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου διορίζεται μια… ήδη μετακλητή συνεργάτις του κ. Βορίδη.
ΑΠΟΔΟΧΕΣ; 4.700 ευρώ το μήνα. Για το λαό αρκούν τα διάφορα επιδόματα και Pass

Οι μετακλητοί για τους οποίους εξαπέλυε μύδρους ο κ.Μητσοτάκης εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τείνουν να αποτελέσουν κράτος εν κράτει. Ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί στη διάρκεια των 3,5 χρόνων κυβερνητικής θητείας (από 1.710 τον Ιούλιο του 2019, έφτασαν τους 3.482 τον Οκτώβριο του 2022).
Δήμοι και Περιφέρειες: Η κυβέρνηση νόθευσε τη λαϊκή βούληση κατά παράβαση του Συντάγματος.  Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις των «νόμων Θεοδωρικάκου» με τις οποίες μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες των δημοτικών συμβουλίων προς τις Οικονομικές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής των Δήμων και στις οποίες αλλοιώθηκαν οι εκλογικοί συσχετισμοί της απλής αναλογικής, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν στις εν λόγω επιτροπές (πλασματικές) πλειοψηφίες 3/5 οι παρατάξεις των δημάρχων. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα ότι είναι αντισυνταγματικές αυτές οι διατάξεις, αλλά Βορίδης και Μητσοτάκης αρνούνται να εφαρμόσουν τις έστω λίγες αποφάσεις της δικαιοσύνης που δεν τους εξυπηρετούν (υπ’ αριθμόν 2377/2022).

Το ΣΟΚ ολοκληρώνεται με το σκάνδαλο των σκανδάλων, που δεν είναι άλλο από αυτό των ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ. 


Το πρωτοφανές είναι, ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν παρακολουθεί μέσω της ΕΥΠ της οποίας προΐσταται μόνο τους εχθρούς του, όπως γινόταν τις μαύρες εποχές του ’50 και του ’60. Παρακολουθεί τους πάντες, εχθρούς αλλά και φίλους. 


Υπουργούς, Αρχηγούς Κομμάτων, Δημοσιογράφους, Στρατιωτικούς.
Και πράγματι δεν ξέρω ποιο είναι το χειρότερο. Αν βγάλει κάποιος μια φωτογραφία έξω από ένα στρατόπεδο συλλαμβάνεται για κατασκοπεία. Αν κάποιος παρακολουθεί τα τηλέφωνα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αυτό πως λέγεται;
Κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου κατά την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται ότι αυτή παραμένει ανολοκλήρωτη.


Τα παραπάνω γεγονότα αποδεικνύουν και με το παραπάνω, ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά είναι βαριά ακρωτηριασμένη. 


Παναγιώτης Κοτρώνης
Συντονιστής Ο.Β. Δήμου Σερρών του ΜέΡΑ25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.