Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Η Διαπίστωση της ημέρας : Όταν δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί


 

 

 

 

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών ήταν και το παρακάτω : Οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΣ, τις Οικονομικές διαφορές της επιχείρησης με τον ίδιο τον Δήμο

Αλιεύοντας από τα όσα ακούστηκαν κατά την συνεδρίαση

1. Ο δήμος και οι εποπτευόμενοι φορείς οφείλουν 2.644.000 ευρώ . Δηλαδή το 1/6  από τα ¨¨βερεσέδια ¨¨ που έχει να μαζέψει η ΔΕΥΑΣ

2. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ Χαλκιόπουλος αναλύοντας  τα οικονομικά στοιχεία .Ανέφερε οτι τα ¨¨βερεσεδια ¨¨ ανέρχονται στα 12,5 εκατ .Στην δική του θητεία στα τρία χρόνια αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατ .Ενώ θέλοντας να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του ως πρόεδρος ανέφερε οτι από το 2010 και μετέπειτα κάθε χρόνο οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΣ αυξάνονται περίπου κατα 800.000 ευρώ καθε χρόνο .

Με τα λεγόμενα δηλαδή του προέδρου κοντά στο 2030 η επιχείρηση θα έχει λαμβάνειν 20 εκατ ευρω .Και εδώ ας μας βοηθήσει ένας οικονομολόγος. Μια επιχείρηση με κύκλο εργασιών κοντά στα 18 εκατ .Οταν έχει λαμβάνειν 20 εκατ ευρω μπορεί να είναι βιώσιμη ??

3. Κερασάκι στα όσα ακουστήκαν ήταν τα όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Γάτσιος .Τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης είναι 9.000 ευρώ. Ενω οφείλει 350.000 ευρω στην ΔΕΗ ενω υπάρχει και η εκκρεμότητα 1 εκατ ευρω για το αποχετευτικό της Κάτω Καμήλας.

Το ερώτημα βγαίνει αβίαστα 

Υπάρχει μέλλον για αυτή την επιχείρηση αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα ???

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.