Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Αμφίπολης : Δύο ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων και την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Ροδολίβους


Στο Δημ Συμβούλιο του Δήμου Αμφίπολης που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2022, κατατέθηκαν 2 Ψηφίσματα από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ψηφίστηκαν ομόφωνα και θα αποσταλούν στα αντίστοιχα Υπουργεία : Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας, στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΛΓΑ,, στην 4η ΥΠΕ, στα Κόμματα και τους Βουλευτές της ΠΕ Σερρών

ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Ψήφισμα 1 :
Για την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους αγροτοκτηνοτρόφους των περιοχών Αμφίπολης που επλήγησαν στις 25 Ιουνίου.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση και στο χείλος της καταστροφής από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης, πέντε σχεδόν μήνες μετά, να μεριμνήσει και να αποζημιώσει όλους τους πληγέντες από την έντονη βροχόπτωση – χαλαζόπτωση στις 25 Ιούνη στις περιοχές του Δήμου Αμφίπολης. Σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός καλπάζει, ενώ τα εισοδήματα φθίνουν, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος παραγωγής, τα αγροεφόδια, το αγροτικό πετρέλαιο, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα χρέη σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ πνίγουν τα αγροτικά νοικοκυριά, που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες διατροφής, θέρμανσης, και υγειονομικής περίθαλψης. Σημειώνουμε πως ο ΕΛΓΑ πραγματοποίησε αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές. Στις 30 Σεπτ. ψηφίστηκε τροπολογία- ρύθμιση του ΥΠΑΑΤ μόνο για την προκαταβολή αποζημίωσης στους βαμβακοπαραγωγούς. Δεν έχει δώσει αποζημιώσεις ή προκαταβολές αποζημιώσεων όμως σε κανέναν από τους πληγέντες. Όσο για τις υπόλοιπες καλλιέργειες (αμυγδαλιές, αμπέλια, τριφύλια, ηλιόσποροι, σιτηρά, μποστάνια, οπωροκηπευτικά κλπ), έχουν να περιμένουν ακόμη οι αγρότες.
Ζητάμε:
• Να επισπευθούν οι αποζημιώσεις από όλες τις καλλιέργειες που εκτιμήθηκαν από τον ΕΛΓΑ.
• Να δοθούν δωρεάν δενδρύλλια αμυγδαλιάς, έρριζα εμβολιασμένα ή μοσχεύματα αμπελιών προς φύτευση.
• Να αποζημιωθούν – επιδοτηθούν όλοι οι αγρότες για το εισόδημα που έχασαν και συνεχίζουν να χάνουν με βάση την ποσότητα αμυγδάλων, σταφυλιών, κρασιού και τσίπουρου που παράγει το κάθε χωράφι για όλα τα χρόνια ώσπου να μπει σε πλήρη καρποφορία. Να αποζημιωθούν όλα τα αγροτεμάχια ανεξάρτητα από την ποικιλία σταφυλιών που καλλιεργούνταν πριν την καταστροφή.
• Να διευκολυνθούν οι παραγωγοί για τις αρδεύσεις και όλα τα αναγκαία για την αποδοτική καλλιέργειά τους.
• Να κηρυχθεί αναδασωτέα και να ξεκινήσει άμεσα η αναδάσωση στην περιοχή με τα πευκα της Παλαιοκώμης που στην κυριολεξία καταστράφηκαν ολοσχερώς.
• Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από τον αέρα και το χαλάζι σε κατοικίες, βοηθητικούς χώρους, κτήματα και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
ΑΝΝΑ ΑΝΤΣΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΔΕΣΗΣ 
 
ψήφισμα 2:
Η υποστελέχωση της βάσης του ΕΚΑΒ Ροδολίβους με 4 μόλις άτομα προσωπικό, αποτελεί δραματική εξέλιξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και την ασφαλή διεκπεραίωση των επειγόντων περιστατικών των συνδημοτών μας. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπάρχει πλήθος περιστατικών που δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν με τον τρόπο και στον χρόνο που απαιτούν οι περιστάσεις.
Σε έναν δήμο σαν τον δικό μας με πολλούς υπερηλίκους και ανήμπορους δημότες,μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Γ. Ν. Σερρών, με χωριά που έχουν γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες κι απέχουν πολύ μεταξύ τους, η πλήρης κι εύρυθμη λειτουργία τόσο του ΕΚΑΒ, όσο και του Κέντρου Υγείας, είναι στην κυριολεξία ζήτημα ζωής και θανάτου.
Γι αυτό, προκειμένου να μην θρηνήσουμε ζωές, ζητούμε την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με το απαραίτητο προσωπικό για την ασφαλή 24ώρη λειτουργία του

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
ΑΝΝΑ ΑΝΤΣΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΔΕΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.