Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Σύριζα Σερρών : Το ΣτΕ «ξήλωσε » τις αντιδημοκρατικές διατάξεις για την αυτοδιοίκηση

 


 

 

 Τάκης Θεοδωρικάκος: Πρώην γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ, πρώην στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, πρώην κομισάριος του Σημίτη και σήμερα (που αλλού;) πραιτοριανός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο «Τάκης», το  απαύγασμα αυτό  της ιδιοτέλειας και του οπορτουνισμού, ένα ακριβώς μήνα  μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019 και 2 μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019  εισηγήθηκε στη Βουλή  την ψήφιση των  νόμων 4623/2019 και 4625/2019, με τους  οποίους θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων. Οι Νόμοι ψηφίστηκαν μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία. Μέσα από την αντισυνταγματική μεταφορά κρίσιμων αρμοδιοτήτων  από τα δημοτικά συμβούλια στις επιτροπές, η κυβέρνηση  τα μετέτρεψε  σε διακοσμητικά όργανα. Αλλοιώθηκαν οι εκλογικοί συσχετισμοί της απλής αναλογικής, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν στις εν λόγω επιτροπές (πλασματικές) πλειοψηφίες 3/5 οι παρατάξεις των δημάρχων. Όλες οι εξουσίες  συγκεντρώθηκαν στα χέρια των δημάρχων «χειροκροτητών» της κυβέρνησης με πρόσχημα την «κυβερνησιμότητα» των ΟΤΑ.
Μια «κυβερνησιμότητα» που σημαίνει για τον «Τάκη» και την κυβέρνηση, αδιαφάνεια στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, απαξίωση και κατάργηση στην πράξη των κορυφαίων  οργάνων της Αυτοδιοίκησης, πλήρη  διαστρέβλωση της έννοιας  του δημοκρατικού διαλόγου εντός των οργάνων της αυτοδιοίκησης, και  νόθευση της λαϊκής βούλησης. Σημαίνει ακόμη απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών σημαντικού προϋπολογισμού, βόλεμα των δικών μας παιδιών,  εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο,
Με την Πρόσφατη  απόφαση 2377/2022 της ολομέλειας του ΣτΕ, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ως αντισυνταγματικός ο νόμος Θεοδωρικάκου. Η κυβέρνηση νόθευσε τη λαϊκή βούληση κατά παράβαση του Συντάγματος.  Έπαιξε με τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, παραβίασε τις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και δημιούργησε ένα χάος μεγαλύτερο από αυτό που ισχυριζόταν ότι ήθελε να βάλει σε τάξη. Και εννοείται φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίον ο «Τάκης»  καταλογίζει διχασμό, ψεύδη και επιχείρηση παραπλάνησης.Τον άκουσε η ντροπή και ντράπηκε.
Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος  ήξεραν από την αρχή την αντισυνταγματικότητα του Νόμου. Κανένα πρόβλημα. Στόχος επετεύχθη. Εξυπηρετήθηκαν τα «δικά μας παιδιά». Τα γραμμάτια ξεπληρώθηκαν. Και όπως είπε ξεδιάντροπα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στον Βόλο, απευθυνόμενος  προς τους δημάρχους: «Στο τέλος αναρωτηθείτε όχι τι έκανε η κυβέρνηση για σας, αλλά τι θα κάνετε εσείς για την κυβέρνηση του τόπου». Το πιάσαμε το υπονοούμενο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς, από την πρώτη κιόλας ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα καταργήσει το σύνολο των αντισυνταγματικών νομοθετημάτων της Ν.Δ., θα αποκαταστήσει τα δημοκρατικά θεσμικά κεκτημένα και θα διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών δραστηριοτήτων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.