Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Συριζα Σερρών : Η επιχειρούμενη διάλυση του Ε.Σ.Υ. και οι γαλάζιοι χειροκροτητέςΗ εικόνα αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, είναι αδιαμφισβήτητη.  Και στον τόπο μας, από τα Κέντρα Υγείας  μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο, η κατάσταση στο ΕΣΥ «πληγώνει» καθημερινά τους ανθρώπους του και κυρίως, τους ασθενείς.
 Οι αντοχές των εργαζομένων του ΕΣΥ εξαντλούνται, οι παραιτήσεις νέων γιατρών αυξάνονται και χρειάζεται επειγόντως αντιστροφή αυτού του διαλυτικού για τη δημόσια περίθαλψη κλίματος. Με γενναία επένδυση στο ΕΣΥ και με σοβαρή αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής και εκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού.
Σε μια χώρα,  αλλά και ειδικότερα σε ένα Νομό, που έχει βιώσει την υγειονομική τραγωδία των αμέτρητων αποτρέψιμων θανάτων, που καταστρατηγούνται όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας έναντι της covid- 19, που το ΕΣΥ έχει βρεθεί στο όριο της λειτουργικής κατάρρευσης με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και οι ελλείψεις φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης αποτελούν «κανονικότητα», το να πανηγυρίζουν  οι ντόπιοι  κυβερνητικοί «βαστάζοι» για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός   υπερηχογράφου στο Νοσοκομείο Σερρών,   προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών.
Η Δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους επικοινωνιακούς, από  τα ενεργούμενα μιας κυβέρνησης,  που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία οριστικής διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Σέρρες 29.12.2022
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.