Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Σερρών : Κόντρα Χαλκιόπουλου -Παπαφωτιου για τον αγωγο λυμάτων στην Κάτω Καμήλα


 

 

 

 Κόντρα του προέδρου της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρου Χαλκιόπουλου  και της δημοτικής συμβούλου Αριάδνης Παπαφωτιου  για το θέμα του αγωγού λυμάτων .Με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η κ Παπαφωτιου εκφράζει την ικανοποιήση της αφού όπως αναφέρει μετά από 7 χρόνια και χάρη στην παρέμβαση της δόθηκε λύση στο πρόβλημα

Στην απάντηση του ο κ Χαλκιόπουλος κάνει λόγο  για  κουτοπόνηρες και λαϊκίστικες τακτικές της κ Παπαφωτιου αναφέροντας χαρακτηριστικα << συστηματικά παραπληροφορείτε με αναλήθειες και ανακρίβειες τους δημότες, οφείλω εκπροσωπώντας και το εξοργισμένο επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑ Σερρών, να αποκαταστήσω την αλήθεια. >>

             Η    ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

 Χαίρομαι που για μία ακόμη φορά, ΛΥΣΑΜΕ γρήγορα ένα σοβαρότατο πρόβλημα του Δήμου μας.
--------------------------------------------------
--Οταν με ενημέρωσαν οι κάτοικοι της Κ. Καμήλας για το τί υποφέρουν κοντά ΕΠΤΑ χρόνια από την υπερχείλιση του αγωγού ΛΥΜΑΤΩΝ, θεώρησα οτι ειναι θέμα Υγειονομικού, Εισαγγελέα ακόμη και Ευρωπαικών Αρχών.
--Η ΚΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του αντλιοστασίου που μεταφέρει τα ακάθαρτα του Σκουτάρεως και του Μητρουσίου στον Βιολογικό Καθαρισμό, τους ανάγκαζε να ζουν σε μία μόνιμη βρώμα και άκρως ανθυγιεινή κατάσταση, με τα λύματα (άκουσον άκουσον!) να πέφτουν ελεύθερα και μόνιμα δίπλα στα σπίτια και μέσα στο ποτιστικό κανάλι από το οποίο σημειωτέον αρδεύονται τα χωράφια και τα κηπευτικά της περιοχής!!
Καταλαβαίνουμε όλοι για τί πράγμα μιλάμε.
--Το τραγικό της ιστορίας είναι πως οι διαμαρτυρίες , τα τηλεφωνήματα και οι προσπάθειες των κατοίκων προς την Δημοτική Αρχή και την ΔΕΥΑΣ, έπεφταν στο κενό επί τρία χρόνια!
------------- ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ------------------
--Χθες σε συνεργασία με τον Δ/ντή της ΔΕΥΑΣ, η παλιά ΑΝΤΛΙΑ αντικαταστάθηκε με μία σύγχρονη και μεγαλύτερη!
--Δεν είμαι οπαδός του "κατόπιν ενεργειών μου". Όμως μερικές φορές πρέπει να τα λέμε κι έτσι.
-Είμαι πολύ ικανοποιημένη που ΛΥΘΗΚΕ το ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
-Είμαι πολύ ευχαριστημένη που ΑΝΑΣΑΝΑΝ και χαμογέλασαν οι συνδημότες μου.
-Είμαι πραγματικά χαρούμενη που τα ΠΟΤΙΣΤΙΚΆ νερά, δεν θα ρίχνονται μολυσμένα στα χωράφια από όπου τρώμε ΟΛΟΙ μας.
===========================
--Το ξαναείπαμε.
Να είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΙ στο τόπο μας. Γι αυτό εκλεγήκαμε.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ μπροστά, ΜΑΖΙ με τους συνδημότες μας.

                                                    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ

Είχα πει στο παρελθόν ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με τις κουτοπόνηρες και λαϊκίστικες τακτικές σας αξιότιμη κυρία Ariadni Papafotiou.
Όταν όμως συστηματικά παραπληροφορείτε με αναλήθειες και ανακρίβειες τους δημότες, οφείλω εκπροσωπώντας και το εξοργισμένο επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑ Σερρών, να αποκαταστήσω την αλήθεια.
- Το πρόβλημά, με το οποίο ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, των τριών (και όχι ενός όπως αναφέρετε) αντλιοστασίων λυμάτων στη περιοχή της Κάτω Καμήλας, καθώς και του αντλιοστασίου λυμάτων Μητρουσίου, είναι ότι αποδείχθηκε μετά από 7 χρόνια λειτουργίας πως το αέριο υδρόθειο εξατμιζόμενο από τα λύματα οξειδώνει τους ηλεκτρολογικούς πίνακες των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του αυτοματισμού διακοπής της υπερχείλισης των λυμάτων.
Και στα τέσσερα (4) αυτά αντλιοστάσια (και όχι μόνο στο ένα) προκρίθηκε η λϋση της αντικατάστασης με νέα υλικά των ηλεκτρολογικών πινάκων και της τοποθέτησης υπέργεια σε απόσταση, καθώς όπως διαφαίνεται η λύση της υπόγειας κατασκευής προ 7ετίας δεν ήταν ενδεδειγμένη. Οι δε αντλίες ανασύρθηκαν στα πλαίσια της παρέμβασεις για συντήρηση και οι εργασίες συνεχίζονται.
-ΟΥΔΕΝ πρόβλημα υπάρχει με το μέγεθος των αντλιών.
-ΟΥΔΕΜΙΑ αντικατάσταση αντλίας έλαβε χώρα όπως διατείνεστε.
-ΟΥΔΕΜΙΑ γνώση έχετε επί του αντικειμένου και για πρώτη φορά λάβατε ενημέρωση προ ενός μηνός, αλλά ακόμα και μετά την ενημέρωση από την υπηρεσία
ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΤΕ το πρόβλημα και τη λύση του.
-Με την ευκαιρία που μου δίνετε, να ενημερώσουμε ότι ήδη εγκρίναμε μελέτη για ένα νέο υπέργειο αντλιοστάσιο λυμάτων και συνεχίζεται η εκπόνηση μελετών και για τα άλλα τρία αντλιοστάσια της περιοχής.
Επαναλαμβάνω ότι ασχολούμαι κατά παρέκκλιση με τη δημοσίευση σας, αλλά είναι άδικο να προσπαθούμε να βρούμε λύση με την υπηρεσία εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια, προσωπικά ο Δήμαρχος να έχει επισκεφθεί τα σημεία πέρυσι και φέτος και σεις με μια φωτογραφία που σας έστειλαν να προσπαθείτε να παράγετε έργο από το πληκτρολόγιο των social media.
Η Δημοτική Αρχή του Alexandros Xrisafis και η ΔΕΥΑΣ θα συνεχίσουν να δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα του παρελθόντος, παράλληλα με την υλοποίηση και τις εγκρίσεις νέων έργων που μεταμορφώνουν όλο το Δήμο Σερρών.
Εσείς κ. Παπαφωτίου μπορείτε να συνεχίσετε να αναζητάτε τις επόμενες παρεμβάσεις και λύσεις της ΔΕΥΑΣ και της Δημοτικής Αρχής συνολικά, πάμπολλες είναι έτσι κ αλλιώς και κάποια θα συμπέσει με κάτι που σας είπαν.
Και πού ξέρετε;
Για κάποια απ αυτές μπορεί και να πείσετε ότι έλαβε χώρα "κατόπιν ενεργειών σας".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.