Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Σερρών : Εμπιστευτικο .....

 


 
]
 
 
 
 
 
Aν αληθεύουν τα όσα αναφέρει στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που εξέδωσε ο Βασίλης Τερζής, όσο αφορά την παραλαβή ενός εκ των δύο πορισμάτων, όσο αφορά το χαρακτηρισμό ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ, τότε τίθεται θέμα επάρκειας και σοβαρότητας της Δημοτικής Αρχής.
Το 2013 είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο, στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ με τον τίτλο «Στραβά αρμενίζουμε,….ο γιαλός δεν μας φταίει». Εκεί γινόταν αναφορά για ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ – ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ – ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ – ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ. Αν αλλάξουμε την ημερομηνία σε αυτό, θα έχουμε μια επικαιροποιημένη αναφορά, σε πολλά από τα σημεία του πορίσματος του ελέγχου, όσο αφορά το Δήμο Σερρών. 
 
Πολύ πρίν την εμφάνιση του κινήματος «δεν πληρώνω» οι Δημοτικοί Αρχοντες είχαν ανακαλύψει το κίνημα «δεν εισπράττω». 
 
Πάντα πρωτοπόροι και εφευρετικοί. Η Δημοσιοποίηση των πορισμάτων από την ίδια την Δημοτική Αρχή, και η συζήτηση αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ήταν μια πράξη ευθύνης και εξιλέωσης. 
Δεν θέλω να πιστέψω ότι προτιμήθηκε η σιωπή και η συνέχιση μιας διαχρονικά άρρωστης κατάστασης. 
Εδώ θα πρέπει να τονισθεί και η ευθύνη των μελών της αντιπολίτευσης, που καλούνται να αποδείξουν την επάρκεια τους.
Τα όρια μεταξύ γελοιότητας και ανεπάρκειας στη προκειμένη περίπτωση είναι δυσδιάκριτα. 
Ας αναλάβουν την ευθύνη της εξιλέωσης για πρώην και νυν. Τα ευρήματα των πορισμάτων, εμπεριέχουν, τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων.
Επικουρικά θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ένας έλεγχος που δεν είναι εν εξελίξει, και έχουν παραδοθεί τα πορίσματα, είναι κτήμα των πολιτών και δεν χωρούν δικαιολογίες, εμπιστευτικότητας και προσωπικών δεδομένων. 
Όσο αφορά τη διαρροή των πορισμάτων, ας ψαχθούν μεταξύ τους, αφού πρώτα επιτελέσουν τα αυτονόητα.
ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.