Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Βισαλτίας : Πόση αντοχή και υπομονή πρέπει να έχει κάποιος ?????

  


 

 

 

   Εδώ και περίπου  3 χρόνια  προσπαθούμε   μαζί με    πολλούς συνδημότες μας που έχουν το ίδιο πρόβλημα , να    ενεργοποιήσουμε   τον δήμο Βισαλτίας  να  προβεί στη  τροποποίηση  της  πράξης  εφαρμογής  για  τα ακίνητά  μας  που εκ  παραδρομής και χωρίς δική  μας  υπαιτιότητα  περιελήφθησαν  σε  αυτήν.  
 Συγκεκριμένα  έχουνε  γίνει  πολλές  συναντήσεις,  τηλεφωνικές επικοινωνίες,  εξώδικοι , η απάντηση πάντα  του δημάρχου και του Γεν.Γραμματέα  είναι ότι  θα  το  λύσουν και ότι το πρόβλημα υπάρχει από παλιά. Απάντηση άστοχη,αόριστη, χωρίς  επιχειρήματα . Πότε  όμως  άγνωστο. Ποιόν εμπαίζουν τελικά ? Δημότες  70 ετών και άνω  που θελουν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους  τις ιδιοκτησίες τους   δεν μπορούν,    υποψήφιοι  αγοραστές   δεν  μπορούν  να  κάνουν  συμβολαιογραφικές πράξεις  με πωλητές  (ματαιώνονται οι αγοραπωλησίες ), ιδιοκτήτες που θέλουν  να  οικοδομήσουν  αδυνατούν.   Αραγε  για ποια  ποιότητα  ζωής  και πρόοδο  του τόπου  μας  λένε , όταν  δεν μπορούμε  όλοι  εμείς  να αξιοποιήσουμε  όπως  θέλουμε  τα  ακίνητά  μας  για τα οποία  φορολογούμαστε , πληρώνουμε  φόρους,  ΕΝΦΙΑ  ?.  Που είναι αυτή  η  περιβόητη μέριμνα  του  οικείου  ΟΤΑ  που  θέλει  να  αναβαθμίσει  την ποιότητα  ζωής των πολιτών  του και την ανάπτυξη του τόπου ?   Εδώ  και  3  χρόνια  προσπαθούμε  κάποιοι από εμάς   απευθυνόμενοι σε   Συνήγορο του Πολίτη, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Σερρών  ,  Πολεοδομία  Σερρών ,Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια Κεντ.Μακεδονίας  να  ξετυλίξουν  το  κουβάρι με  αλληλογραφία (υπάρχουν όλα τα έγγραφα).   Οι  απαντήσεις  που δίνονται δεν είναι και οι καλύτερες για τον  δήμο. Ο  Συνήγορος του Πολίτη       απευθυνόμενος στο Δήμο  Βισαλτιας τον προτρέπει να λύσει  το θέμα  που  υπάρχει  χρόνια  τώρα  και να μην καθυστερεί. Η καθυστερημένη απάντηση του Δήμου είναι ότι εντός τριμήνου δηλ.μέχρι τέλος Οκτώβρη θα εχει επιλυθεί. Το  ίδιο  και με την  Αποκεντρωμένη  Διοίκηση  Σερρών. Το ίδιο και με το αρμοδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντ.Μακεδονίας.  Η απάντηση του δήμου σε όλους τους φορείς( 15.7.22), είναι  ότι το θέμα θα λυθεί  εντός τριμήνου (δηλ. τέλος Οκτώβρη του 22 ) ,τονίζοντας δε  ότι έχουνε ξεκινήσει οι διαδικασίες  με μελετητικό γραφείο  Θεσ/νίκης ανάθεσης , χωρίς  κάτι συγκεκριμένο πάντα .  Γενικότητες .
    Η Πολεοδομία Σερρών  στην οποία ο Δήμος Βισαλτίας απευθύνθηκε καταθέτοντας  μια  πρόχειρη τεχνική έκθεση (3.8.22) , επιστρέφει  τον  φάκελο ως επείγον (12.10.22 )  και καλεί τον δήμο  Βισαλτίας να ακουλουθήσει ορθά τις απαραίτητες διαδικασίες  εφιστώντας τους ιδιαίτερη προσοχή . Ηδη είμαστε στα αρχές Νοέμβρη  και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη,   μόνο αόριστες υποσχέσεις ανάθεσης.
     Ολο αυτό το διάστημα  ο  δημαρχος  εδινε την ίδια απάντηση σε  όλους.  Ότι το θέμα  έχει  λυθεί. Πως αραγε και με ποιο  τρόπο ποτέ δεν μας είπε.  Η  αλήθεια  νικάει πάντα , το   ψέμα  διαρκεί λίγο.   Το  να  χρονοτριβείτε  επικαλούμενοι  δικαιολογίες  φτηνές και φαιδρές  είναι τακτική  παλαιοκομματισμού  που δεν ανταποκρίνεται στις  σύγχρονες  κοινωνίες  .
 Αν δεν μπορούν οι  πολλοί σε αριθμό   και πολύ καλά αμειβόμενοι ειδικοί συνεργάτες  σας  να  ανταποκριθούν  ,  μπορείτε  να  το αναθέσετε  σε  ιδιώτη ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΕΡΗΣΗ .
   Το θέμα  είναι πάρα πολύ σοβαρό και αφορά πάρα πολύ κόσμο που ίσως το αγνοεί.  Δεν υπάρχει  καμία  δικαιολογία για καθυστέρηση ,  θέληση  δεν   υπάρχει  και διάθεση να κάνετε το αυτονόητο ως οφείλετε.
Οι  Δημότες
Παύλος Τσιαρέας, Ευριπίδης Τσιαρέας,  Ανδρέας Κουγιουμτζής .Βαϊα  Μπίζογλου, Δήμητρα Λιάτσα, Μαρία Λιάτσα   και πολλοί άλλοι ανώνυμοι.

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΦΩΝΗ  ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ  και  ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ 11/11/22

1 σχόλιο:

  1. Να γράφετε ομως από πόσους δημάρχους πριν ερχετε το θέμα και ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι η μόνη που έχει αναθέσει την υπόθεση σε γραφείο μελετητών. Και μην το "πνίξετε " όπως συνήθως κάνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.