Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Σέρρες : Ιστορίες καθημερινής τρέλας στην οδό Βενιζέλου

 

 

 

 

Παντελής απουσία αστικής συμπεριφοράς από οδηγούς, πεζούς , επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Με κάθε δυνατή μετριοπάθεια θα εκφράσω τις απόψεις μου και πείτε μου σας παρακαλώ αν έχω άδικο. Αυτά που θα σας γράψω τα γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της οδού Ελ. Βενιζέλου, όσοι είχαν την τύχη ή την ατυχία να ζουν στην είσοδο της πόλης, από το ύψος του Στρατοπέδου (εκεί που βρίσκεται η Ταξιαρχία) έως στην διασταύρωση της οδού Ιερολοχιτών και έως το φανάρι που κάποτε  οδηγούσε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο πρακτορείο Ηράκλειας- Σιδηροκάστρου και Νιγρίτας.

Η οδός Ελ. Βενιζέλου, που σε ένα μεγάλο τμήμα της είναι η περιοχή των Καμενικίων είναι ο καθρέφτης της πολύβουης πόλης και της συμπεριφοράς των κατοίκων της, των διερχομένων οδηγών και πεζών πολιτών που κινούνται στον άξονα της.

Η οδός Βενιζέλου απορροφά τον κυκλοφοριακό όγκο των αυτοκινήτων που έχουν προορισμό το κέντρο  της πόλης, αλλά και άλλων δρόμων. Αυτό τον δρόμο χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των δήμων Ηράκλειας και  Σιντικής που έρχονται για τις δουλειές τους στην πόλη των Σερρών.


Όλοι οι κάτοικοι της οδού Βενιζέλου αγανακτούν, όσο και εμείς και παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις δεν γίνεται τίποτε. Και εμείς τα έχουμε γράψει και άλλοι στο παρελθόν αλλά χωρίς απτό αποτέλεσμα.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα τρέχουν περισσότερο από όσο πρέπει για κατοικημένη περιοχή,  δεν σταματούν στις διαβάσεις οι οδηγοί πλην ελαχίστων, οι διαβάσεις στο μεγαλύτερο διάστημα δεν  φαίνονται καλά, αλλά και να φαίνονται οι οδηγοί πάλι με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρονται. Δικυκλιστές τρέχουν, παραβιάζουν ερυθρούς σηματοδότες και γενικά η οδική τους συμπεριφορά δεν είναι η πρέπουσα.

Στη μία όχθη, την ευχάριστη στην οδό Βενιζέλου είναι ότι ζεις μακριά από το κέντρο της πόλης , μπορείς να βγεις, να περπατήσεις και να πεις πέντε καλημέρες και  στην άλλη όχθη βλέπεις τον καθρέφτη του νεοέλληνα που  μόνο για τον εαυτό του ενδιαφέρεται και δεν σέβεται τον δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.

Σταθμεύει όπου βρει, ακόμη και σε ιδιωτικούς χώρους, ρυπαίνει, θορυβεί, ειδικά ορισμένοι επαγγελματίες που αναπτύσσουν κάποιες δραστηριότητες και έχουν συναλλαγή με πολύ κόσμο που διασχίζει καθημερινά τον άξονα της Βενιζέλου.

Δεν υπάρχει σεβασμός στις ώρες κοινής ησυχίας, ο καθένας κάνει ότι του αρέσει.

Γενικώς η  εικόνα που σας περιγράφουμε  είναι επιεικώς απαράδεκτη για τον πολιτισμένο άνθρωπο. Επικρατεί ο νόμος της  ζούγκλας. Επι όσων γράφουμε ευχαρίστως να φιλοξενήσουμε και τις δικές σας απόψεις είτε ζείτε στην οδό Βενιζέλου, είτε όχι.

 https://sertharros.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.