Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Σέρρες : Πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου για τον σχολικό εκφοβισμό


 Ο δικηγορικός σύλλογος Σερρών  για την πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού.προτείνει στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών .Μέλη του ( εθελοντές ) να επισκεφτούν σχολικές μονάδες και να εξηγήσουν στους μαθητές τις νομικές προεκτάσεις του συγκεκριμένου φαινομένου . 

Η ανακοίνωση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου κ Καρίπογλου

Ο σχολικός εκφοβισμός ( bullying) απασχολεί πλέον κάθε ελληνική οικογένεια που στέλνει τα παιδιά της στο σχολείο .
Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει καταστεί μάστιγα της εποχής και ήδη θρηνούμε ζωες παιδιών που δε μπορούν να αντέξουν τη βία που δέχονται.
Προφανώς το σχολικό μας σύστημα, δεν μπορεί από μόνο του να δώσει ολοκληρωμένη λύση .
Ο δικηγορικός μας σύλλογος δε μπορεί να μείνει αδιάφορος στο θέμα .
Αποφασίσαμε να προτείνουμε στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, την επίσκεψη συναδέλφων που, σε εθελοντική βάση, θα εξηγήσουν στα παιδιά τις νομικές προεκτάσεις του συγκεκριμένου φαινομένου .
Περιμένουμε τη συνεργασία των διευθυντών προκειμένου ήδη από τη φετινή σχολική χρονιά να τρέξουμε το προγραμμα .
Ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, στην ύφεση του προβλήματος με την ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.