Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Δήμος Αμφίπολης : Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Κρηνίδα


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 08 Μαίου η εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για τους φονευθέντες κατοίκους της Βιτάστας την 9η Μαϊου 1913 από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατά την διάρκεια των Α’ Βαλκανικών Πολέμων.
Στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κρηνίδα τελέστηκε Μνημόσυνο ενώ στη συνέχεια στο μνημείο των φονευθέντων τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων παρουσία του Δημάρχου Αμφίπολης κ. Φραστανλή Στέργιου, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Σπυρόπουλου Παναγιώτη, εκπροσώπου του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών , των Αντιδημάρχων & Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Αμφίπολης, της Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Αμφίπολης, του Προέδρου της Κοινότητας Κρηνίδας και Αμφίπολης, Ν. Κερδυλλίων και Κορμίστας, εκπροσώπων Φορέων, Συλλόγων & Σωματείων όπως και πλήθους κόσμου, ενώ με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πρώτης αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές στα δεκάδες θύματα της Βουλγαρικής θηριωδίας.
Το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε ο αστ. Διευθυντής εν αποστρατεία Αλέξανδρος Κρουσόβαλης, παρουσία όλων των προσκεκλημένων και των κατοίκων στην κεντρική πλατεία έμπροσθεν του κοινοτικού Καταστήματος.
Αιωνία τους η Μνήμη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.