Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Δήμος Αμφίπολης : Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων


O Δήμος Αμφίπολης σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΔΑ και την Εύξεινος Λέσχη Παγγαίου τίμησε την Κυριακή 22 Μαΐου την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Παλαιοκώμη.
Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων στην άνω πλατεία από τον Δήμαρχο Αμφίπολης, την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ, τον Πρόεδρο της Κοινότητας και εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων Ποντίων. Παρόντες στην εκδήλωση αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμφίπολης και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων και μέλη, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Το ιστορικό της ημέρας παρουσίασε με μία άκρως συγκινητική ομιλία, περιγράφοντας λεπτομερώς τα γεγονότα της εποχής, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Γεωργιάδης Γιώργος. Ιδιαίτερη χροιά στην εκδήλωση έδωσε ο τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης με λυράρη τον Φάνη Κουρουκλίδη ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Εύξεινος Λέσχη συγκλόνισε τους παρισταμένους με τους χορούς του.
Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.