Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Δήμος Σιντικής : Ανακοίνωση εγγραφών βρεφών – νηπίων σχολικού έτους 2022-2023


Το Ν.Π.Δ.Δ. «Πρόνοια και Αγωγή Δ.Σιντικής»

ανακοινώνει ότι η κατάθεση των  αιτήσεων για νέες εγγραφές ξεκινά από 23-5-2022 στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς  (πληροφορίες και έντυνα αιτήσεων δίνονται από τις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών) ή με αποστολή των δικαιολογητικών στο παραπάνω mail.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που είναι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά υγιή,   απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής παιδιών που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα.

Παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές ή ψυχικές παθήσεις, εγγράφονται στο Σταθμό εφόσον υπάρχει πιστοποιητικό ειδικού γιατρού Κρατικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Ασφαλιστικού Οργανισμού ότι τούτο είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας ιδιαίτερων προβλημάτων στη λειτουργία του σταθμού, απαραίτητη προϋπόθεση ο σταθμός να έχει πληρότητα σε προσωπικό και το παιδί να μην εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς.

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς γίνονται δεκτά βρέφη ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νήπια από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο (4 ετών έως την 31-12-2022).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  1. Αίτηση της μητέρας ή του πατέρα  ή του κηδεμόνα του παιδιού και φωτοτυπία ταυτότητας (Έντυπο 1)
  2. Ατομικό Δελτίο Υγείας, συμπληρωμένο από παιδίατρο με πλήρη στοιχεία εμβολιασμών, και το αποτέλεσμα της φυματοαντίδρασης (mantoux), όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο (Έντυπο 2)
  3. Ερωτηματολόγιο κοινωνικής έρευνας (Έντυπο 3).
  4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (με ημερομηνία έκδοσης όχι μεγαλύτερης του μηνός από την υποβολή του).
  5. Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων, εκτός των άλλων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άδεια νόμιμης παραμονής (φωτοτυπία) και των δύο γονιών στην χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Σημειώνεται ότι τα εγγραφόμενα Νήπια-Βρέφη καταβάλλουν Τροφεία εκτός από αυτά που εντάσσονται  στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΣΚΟΠΟΣ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Οι Παιδικοί, Βρεφικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αποτελούν κυρίως δομές αγωγής και διαπαιδαγώγησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο:

  • Να παρέχουν προσχολική αγωγή και διαπαιδαγώγηση σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.
  • Να ευαισθητοποιούν τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, προσφέροντάς τους πληροφόρηση και καθοδήγηση.
  • Να βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.
  • Να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Να διευκολύνουν τους εργαζόμενους και τους άνεργους γονείς

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΒΡΕΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ

Η προσαρμογή του παιδιού στο νέο περιβάλλον του Παιδικού Σταθμού  είναι η εναρκτήρια παιδαγωγική δραστηριότητα και απαιτεί προσεκτική αντιμετώπιση. Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό εξέλιξης και η προσαρμογή του γίνεται με προσωπική επαφή με την Παιδαγωγό, η οποία με αίσθημα ασφάλειας, κατανόησης και αγάπης μειώνει το άγχος του αποχωρισμού του παιδιού από το οικογενειακό περιβάλλον,  και σιγά-σιγά το βοηθά να νιώθει σιγουριά στον καινούργιο χώρο που του προτείνουμε να ενταχθεί.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Παιχνίδια ελεύθερα στις γωνιές . Προβολές – Κουκλοθέατρο.
Τακτοποίηση, Προσωπική υγιεινή / πρωινό- γεύμα. Παραμύθι – Δραματοποιήσεις.
Παράλληλα εργαστήρια. Ατομικές δραστηριότητες ομάδων
Ελεύθερες δραστηριότητες. Ομαδικά παιχνίδια.
Οργανωμένες δραστηριότητες ανοιχτού χώρου. Εκδρομές – Επισκέψεις

Το πλάνο είναι ενδεικτικό και όχι δεσμευτικό.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Από το Νομικό Πρόσωπο δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα της υγείας, για να μην υπάρξουν κίνδυνοι για τα παιδιά ή να αποφευχθεί τυχόν εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών σε άλλα. Τους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς επισκέπτεται παιδίατρος δύο φορές το μήνα  ο οποίος παρακολουθεί τα παιδιά και τηρεί ιατρική καρτέλα για καθένα από αυτά. Θεραπευτικές αγωγές (φάρμακα) δεν χορηγούνται από το προσωπικό των σταθμών.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Είμαστε κοντά σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 8:00πμ-14:00μμ

Βρεφονηπιακός Σταθμός Σιδηροκάστρου 23230-22270
Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέου Πετριτσίου 23230-31251
Παιδικός Σταθμός Κερκίνης 23270-41267
Παιδικός Σταθμός Ποροϊον 23270-51218
Βρεφονηπιακός Σταθμός Ροδόπολης 23270-22022
  • Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ  (Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής, σε μελλοντική έναρξη του προγράμματος 2022-2023 στη σελίδα www.eetaa.gr) και στα παραπάνω  τηλέφωνα. Η κατάθεση της αίτησης γίνετε από εμάς και στο χώρο σας, σε ημέρες που θα ορισθούν με την έναρξη του προγράμματος.
  • Ενημερωθείτε για το ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 5-12 ετών μέσω ΕΣΠΑ) που εποπτεύει το Νομικό Πρόσωπο και λειτουργεί στη Βυρώνεια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες, και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους και έχει ως στόχο την δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών και των γονέων τους, με την ανάπτυξη οργανωμένων ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων που παρέχονται με το εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα στους άνετους, ασφαλείς και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους. Διδάσκονται: Ρομποτική, Πληροφορική, Μουσική, Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, Σχολική προετοιμασία κ.λ.π.

Για το Έντυπο 1 πατήστε: εδώ

Για το Έντυπο 2 πατήστε: εδώ

Για το Έντυπο 3 πατήστε: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.