Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Προμαχώνας : Πάνω από 1.000 πρόσφυγες πολέμου πέρασαν τα σύνορα


Με δάκρυα στα μάτια, ταλαιπωρημένοι, έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα, αρχικά πεζοί μέχρι τα σύνορα με την Ρουμανία και στη συνέχεια οδικώς με λεωφορεία και αυτοκίνητα ταξιδεύοντας 24 ώρες ως τον Προμαχώνα φτάνουν Ουκρανοί και ομογενείς στην Ελλάδα, εγκαταλείποντας τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συνοριακκού σταθμού στον Προμαχώνα έχουν περάσει στα ελληνικά σύνορα σχεδόν 1.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία από την Παρασκευή.

Λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη αναχωρούν με προορισμό τα σύνορα με την Μολδαβία προκειμένου να παραλάβουν πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο στην Ελλάδα όπου φιλοξενούνται από συγγενείς και φίλους. «Όσοι δεν έχουν συγγενείς και φίλους τους βοηθάμε να νοικιάσουν σπίτι ή τους φιλοξενούμε και μεις στα σπίτια μας» δήλωσε στο ethnos.gr o Παύλος Χαλδαϊόπουλος ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού πρακτορείου ο οποίος μεταφέρει πρόσφυγες από τον πόλεμο στην Θεσσαλονίκη.  

«Ξαναφεύγω το απόγευμα της Τετάρτης για το Ταμπάκι που βρίσκεται στα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας. Αυτή την στιγμή μας περιμένουν 86 γυναίκες και παιδιά για να επιστρέψουν. Το προξενείο υποσχέθηκε ότι θα τους επαναπατρίσει με αεροπλάνα αλλά δεν έγινε τίποτα. Τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα και μας ζητούν να πάμε να τους πάρουμε» δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Χαλδαϊόπουλος.
 https://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.