Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Δήμος Σερρών : Γνώριζαν και αδράνησαν ?????


 

 

Το ποιο σημαντικό θέμα στην εξ αναβολής, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, ήταν η ενημέρωση και η έκφραση γνώμης, επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων, για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου, σε έκταση 3189,61 στρεμμάτων, στο αγρόκτημα Οινούσσας και Ελαιώνα του Δήμου Σερρών, στο όρος Μενοίκιο.

Ήταν;;; ή μάλλον θα ΗΤΑΝ αν δεν είχε εκπνεύσει η προθεσμία από τις 13 Ιανουαρίου 2022.

Το επίμαχο διαβιβαστικό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, προς τους αρμόδιους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες και των απόψεων του κοινού, έχει ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2021 και όριζε αποκλειστική προθεσμία  δημόσιας διαβούλευσης 30 ημερών, με ημερομηνία έναρξης στις 14 Δεκεμβρίου 2021 και λήξης στις 13 Ιανουαρίου 2022. 

Ανεπίσημα, αν και όταν τοποθετούνται και απαντούν Θεσμικοί δημόσια στα Μ.Μ.Ε αποκτά το χαρακτήρα του επισήμου, ακούγαμε τη διαβεβαίωση πως θα υπάρξει μία μορφής παράταση και θα λάβει υπ’ όψη της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, την ετεροχρονισμένη απόφαση, άποψη και γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Με αυτήν τη διαβεβαίωση και ελπίδα, προσήλθαμε στο Δ.Σ. για να πληροφορηθούμε, με την έναρξη της συζήτησης του θέματος, πως η απόφαση από την Αποκεντρωμένη έχει ήδη ληφθεί από την προηγούμενη Παρασκευή και είναι θετική ως προς το αίτημα της εταιρείας για την πραγματοποίηση του έργου.

Και όλα αυτά, ενώ ο Δήμος Σερρών ήξερε από τις 8 Οκτωβρίου 2021, πως το ενδιαφέρον για την κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου, αφορά κυρίως περιοχή ιδιοκτησίας του (3189,61 από τα 4100,922 στρέμματα). Με εντολή Δημάρχου, ο Δήμος Σερρών, το τμήμα Υπηρεσίας Δόμησης και το γραφείο Πολεοδομικού Σχεδιασμού απαντούσε σε σχετικό (από τις 6 Οκτωβρίου 2021) αίτημα της εταιρίας, για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης σε θέση του αγροκτήματος Τ.Κ Ελαιώνος - Τ.Κ Οινούσσας. 

Το ανωτέρω έγγραφο υπάρχει στα συνημμένα που απεστάλησαν σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και αφορά στην ενημέρωση μας για τη διαμόρφωση άποψης και γνώμης.

Όλα ήταν γνωστά λοιπόν και το θέμα και οι προθεσμίες που έπρεπε να τηρηθούν. Εμείς πήγαμε στο θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, όπου διεξάγονταν η μεικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. για μία ακόμη παράσταση!!! 

«Και αποφασίσαμε ΟΧΙ και ενωμένοι να αντιδράσουμε και να καταγγείλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Αποκεντρωμένης που δεν περίμενε τους εκπρόθεσμους και πήρε απόφαση χωρίς εμάς!!!».

Πάλι ως Δήμος τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και δυστυχώς αυτοί που έχουν την εξουσία για άλλη μια φορά ξεχνούν πως έχουν και την ευθύνη.

Όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν προλαβαίναμε!!! Είναι αυτό που τραγουδάμε και δυστυχώς έχουμε συνειδητοποιήσει, «φοβάμαι για αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…»

          

         

                                                                                                    Με τιμή

 

                                                                                      Βασίλης Τερζής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.