Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ Σερρών : Η παρέα της οδού Μεραρχίας και το «δαγκωτό» στον Καστανίδη !


Το «Κίνημα Αλλαγής», σύμφωνα με το καταστατικό

του προετοιμάζεται στο τέλος του τρέχοντος έτους να διοργανώσει εκλογές για τη ανάδειξη της νέας ηγεσίας του.

Ακούγονται διάφορα ονόματα, που επιθυμούν να διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου. Τι είναι, όμως, αλήθεια αυτό που δεν κατάφεραν οι έως τώρα αρχηγοί να επιτύχουν; Να φέρουν πίσω τους ψηφοφόρους του πρώην ΠΑΣΟΚ και να ξανακάνουν το σημερινό ΚΙΝΑΛ ένα κόμμα, που να μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία.

Οι ψηφοφόροι, που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, απομακρύνθηκαν για πολύ συγκεκριμένους λόγους: Έδειξαν εμπιστοσύνη σε ανθρώπους, που χρησιμοποίησαν την εξουσία που απέκτησαν για καθαρά «ίδιον όφελος». Πώς, λοιπόν, αυτοί οι ψηφοφόροι μπορούν να πεισθούν ότι τα απομεινάρια του κόμματος αυτού έχουν τη δύναμη να κάνουν τους ψηφοφόρους τους να ονειρευτούν και πάλι; Να πιστέψουν ότι η ισότητα, η αξιοκρατία, η ελευθερία ιδεών και η δημοκρατία δεν είναι μόνο αφηρημένες έννοιες και προεκλογικού χαρακτήρα διακηρύξεις αλλά ότι μπορούν να γίνουν και πράξη;

Πολύ σοφά, λοιπόν, ένας από τους φερόμενους διεκδικητές της θέσης του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης (εν ενέργεια Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο Ν.Θεσ/νίκης) σε άρθρο του τονίζει (και αναρωτιέται) ότι οι διεκδικητές της θέσης θα είναι «τα απομεινάρια ενός θαυμαστού κομματικού παρελθόντος ή η αρχή μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας της παράταξης;»

Όλα τα παραπάνω είχα την ευκαιρία να τα κουβεντιάσω σε γνωστό καφέ της πόλης των Σερρών επί της οδού Μεραρχίας, όταν κατά την επιστροφή στο σπίτι από την εργασία μου με σταμάτησαν φίλοι του ΠΑΣΟΚ (που ουδέποτε προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ ή όπου αλλού), στην ηλικία περίπου του πατέρα μου και ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και πολλή προσδοκία να μου μιλούν για την «επόμενη ημέρα» στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Ειρήσθω εν παρόδω, και οι τέσσερις(4) του εν λόγω τραπεζιού υποστηρίζουν ενθέρμως την υποψηφιότητα Χάρη Καστανίδη και θα έχουν τη δυνατότητα (όπως άλλωστε κι όλοι οι φίλοι του κόμματος) να το δουν από κοντά την προσεχή Κυριακή(19/09/2021) σε γνωστό ξενοδοχείο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων της πόλης των Σερρών, όπου αναμένεται να βρεθεί ο Θεσσαλονικέας πολύπειρος πολιτικός.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσ/φος)

5 σχόλια:

  1. Πσλιά ξινά σταφύλια. Φτάνει αυτή η πολιτική των πάρα πολλών ετών. Πόσα χρόνια είναι στη πολιτική ο συγκεκριμμένος ? Φτάνει πιά. Ας δώσει ευκαιρία στα νιάτα. Φτάνει πιά. Εχει έρθει και η ώρα της αποχώρησης. Ολα έχουν ένα τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΩ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Ε;

    ΧΟΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΙ ΝΤΑΟΥΛΙΕΡΙΔΕΣ
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΑΡΟΥΦ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
    ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ...

    apolitic


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΩ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Ε;

    ΧΟΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΙ ΝΤΑΟΥΛΙΕΡΙΔΕΣ
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΑΡΟΥΦ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
    ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ...

    apolitic


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καστανίδης χτυπιόταν στα κάγκελα του Οργανισμού Λιμένος Θεσ/νικης για την μή πώλησή του και μετά απο λίγο καιρό το ψήφισε. Βάλτε την ΚΑΪΛΗ αρχηγό να πετάξει το ΚΙΝΑΛ , λαοφιλής, έξυπνη, νέα. Τόπο στα νιάτα. Επαγγελματίες πολιτικούς όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΡΙΑ ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ ΕΞ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ...

    ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ...

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ...

    Ι.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.