Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Δουβίτσας VS Μασλαρινός : ¨΄Δείξατε για ακόμη μία φορά την ελλειπή σας ευστροφία ¨¨


Νέα αντιπαράθεση του πρώην υποψηφίου δημάρχου Αστέριου Δουβίτσα με τον δήμαρχο Αθανάσιο Μασλαρινο .Με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής να υποστείλει την Ελληνική σημαία και στην θέση της να τοποθετήσει το λάβαρο του Εμμανουήλ Παππά. Κατά την διάρκεια της χθεσινής εορτής της 25ης Μαρτιου Όπως αναφέρει ο κ Δουβίτσας <<δείξατε για ακόμη μία φορά μαζί με τους συνεργάτες σας την ελλειπή ευστροφία την οποία κατέχετε >>



 
 Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ ΔΟΥΒΙΤΣΑ
 
Σήμερα διπλή γιορτή η επανάσταση του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, χρόνια πολλα σε όλους τους Έλληνες σε όλη τη γη, χρόνια πολλά Ελλάδα!
Λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της σημερινής ημέρας μου έχει προσωπικά στοιχίσει συναισθηματικά το γεγονός οτι στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας έγινε η υποστολή της ελληνικής σημαίας νωρίς το πρωί και στη θέση αυτής τοποθετήθηκε μετά το πέρας της δοξολογίας ένα απο τα λάβαρα της επανάστασης, το λάβαρο του Εμμανουήλ Παππά. Δεν θα μπούμε ποτέ να κάνουμε σύγκριση για κανένα λάβαρο της επανάστασης ούτε για το συγκεκριμένο. Το κάθε λάβαρο έχει το δικό του φόρο αίματος αλλά δεν είναι πάνω και πέρα από το ένα και μοναδικό σύμβολο του έθνους μας το οποίο σκεπάζει όλη τη στεριά και τη θάλασσα με την επιβλητικότητά της όταν κυματίζει, ψηλά σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο αλλά και κεντρική πλατεία της χώρας μας. Με λυπεί βαθύτατα στην πόλη μου και στην τοπική κοινωνία την οποία μεγάλωσα να μην κυματίζει η ελληνική σημαία παρα μόνο και μοναχικό ένα απο τα λάβαρα της επανάστασης. Τη θέση της γαλανόλευκης δεν μπορεί να την πάρει τιποτε άλλο ούτε καν το λάβαρο. η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη σας την επισυνάπτω:
Στη διάρκεια παρελάσεων, που πραγματοποιούνται εντός συνόρων, με την παρουσία άλλων σημαιών, η Εθνική Σημαία τοποθετείται στο δεξιό αυτών των σημαιών, ενώ παρουσία λαβάρων, τοποθετείται μπροστά και στο μέσο αυτών.
Γιατί διαφορετικά και στον ιερό λόφο της ακρόπολης σήμερα δεν θα έκαναν έπαρση της ελληνικής σημαίας αλλά κάποιο λάβαρο.
Εκεί όμως έχουνε νου, εδώ απ ότι φαίνεται όχι. Ακόμη και ο δήμαρχος Σερρών τοποθέτησε το λάβαρο του Εμμανουήλ Παππά στη θέση που όριζε η νομοθεσία χωρίς να κάνει υποστύλωση της ελληνικής σημαίας. Κ. δήμαρχε του δήμου Βισαλτίας δείξατε για ακόμη μία φορά μαζί με τους συνεργάτες σας την ελλειπή ευστροφία την οποία κατέχετε. Ούτε στην αντιγραφή δεν είστε άξιος. Θα ήταν δύσκολο να αφήσετε την ελληνική σημαία στη θέση της και να τοποθετούσατε ενα δεύτερο κοντάρι λίγο πιο πίσω όπως λέει και η νομοθεσία στην καταπληκτική περίφραξη αλλά κακόγουστη που έχετε τοποθετήσει στην κεντρική πλατεία του δήμου μας? Λυπάμαι για εσάς, αγωνιώ για όλους εμάς. Τί άλλο μπορείτε ακόμη να κάνετε?

 

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ο σχολιασμός περί ελλειπούς ευστροφίας ακυρώνει όλο το δίκιο της ανάρτησης! κ.Δουβίτσα σαν αυτογκόλ στο 90'. Μερικά πράγματα είναι δυνατά με την απλότητα της περιγραφής. Όταν προσπαθούμε να υπερθεματίσουμε κινδυνεύουμε να εκτεθούμε, και αυτό νομίζω ότι πάθατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω όμως ότι δεν έγινε καμία εκδήλωση για τα 200 χρόνια . Θα μπορούσε να γίνει διαδικτυακά κάτι ( ομιλία, εκδηλώσεις κτλ.). Πουθενά δεν φωταγωγήθηκε κάτι, δεν παρουσιάστηκε κάτι. Δυστυχώς βλέπω μια εγκατάλειψη όπως είπε και ο κύριος που πήγε να εμβολιαστεί στο κέντρο υγείας και χάθηκε αφού δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.