Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Σέρρες : Καταγγελία για τη στάση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας (ΓΣΕΒΕΕ)

 


Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της Συνομοσπονδίας να μεταθέσει στο μέλλον τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων επικαλούμενη την <<όξυνση της πανδημιας>> αλλά και την στάση της τοπικής μας ομοσπονδίας που συστρατεύται με αυτήν την απόφαση.

Ενώ είμαστε όλοι μπροστά στον κίνδυνο για μαζικά λουκέτα, για μαζικό <<θάνατο>> στην ουσία δεκάδων αυτοαπασχολούμενων, η ΟΕΒΕΣ Σερρών, αντί να πάρει πρωτοβουλίες άμεσα  για κοινό συντονισμό όλων των σωματείων, σταθμιζει τους κινδύνους και αποφασίζει να παγώσει κάθε δράση, μεταφέροντας την στο μέλλον.

Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση που έχει δημιουργήσει  η πανδημία, τις γεμάτες  ΜΕΘ, τα νοσοκομεία που έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, τους νεκρούς. Βλέπουμε την κατάσταση στα κέντρα υγείας, τα λιγοστά εμβόλια, την τραγική αδιαφορία για μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας.

 

Συνάδελφοι,

 

Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια!

Δεν πρέπει να βάλουμε πλάτη στην απαράδεκτη στάση της Συνομοσπονδίας.

Εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, του εμποριου, της βιομηχανίας, αγρότες, αλλά και άλλων κλάδων που κινητοποιουνται όλο αυτό το διάστημα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προστατευοντας πρώτα τους ίδιους και μετέπειτα και  το σύνολο της κοινωνίας. Το ιδιο έγινε και στον νομό μας με την κηνητοποιήση της εστίασης.

Έχουμε πείρα και μπορούμε να οργανώσουμε την κινητοποίηση τώρα, όχι αύριο, τηρώντας κάθε μέτρο προστασίας, προστατευοντας όλους τους συναδέλφους που θα  συμμετεχουν.

Τα προβλήματα μας δεν παίρνουν  αναβολή!!

Απαιτουμε μέτρα που θα μας επιτρέψουν να ορθοποδήσουμε, ώστε να μην αναγκαστούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην υγεία μας και τον αργό μας θάνατο από την οικονομική ασφυξία!

Καλουμε όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία σε συζήτηση και αποφάσεις κινητοποίησης για τα δίκαια αιτήματά μας, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (αποστάσεις-μάσκες).

 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων, πρωτίστως για εκείνους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, για όσους βρίσκονται σε αναστολή και για εκείνους που έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ!

 

       Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. 

       Άμεση επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Μείωση των έμμεσων φόρων.

       Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

       Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

       Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης των αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

       Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

 

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

       Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

       Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό του  νοσοκομείου Σερρών, των περιφερειαων ιατρείων και των Κεντρων Υγείας. Αύξηση των εμβολιασμών.

       Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των σχολών που λειτουργούν στην περιοχη μας (ΔΙΠΑΕ και ΤΕΦΑΑ).

 

Συνάδελφοι, καλούμε την ομοσπονδία μας να μην κάνει πίσω και να καλέσει συγκέντρωση την Τετάρτη 31 Μάρτη μπροστά στην αντιπεριφερεια με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκολλων.

 

 

Οι υπογράφοντες:

 

Γεωργάκης  Ηλίας

Δασκαλάκης  Αθανάσιος

Κουτουσης Κώστας

Φαρμακης Παύλος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.