Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Το γαλάζιο Βατερλω Συνεχίζεται στις εκλογές των Ομοσπονδιών

 


Tο «εκλογικό μαγειρείο» του Αυγενάκη στις Ομοσπονδίες οδεύει σε απόλυτο φιάσκο. Μετά την Γυμναστική, την Ποδηλασία, την Ξιφασκία, ο υποψήφιος που στήριζε το Υφυπουργείο Αθλητισμού ηττήθηκε και στην Ιστιοπλοΐα.

Σε ένα μεγάλο... φιάσκο οδηγείται η εμπλοκή και το «εκλογικό μαγειρείο» του...

Λευτέρη Αυγενάκη στις Ομοσπονδίες. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού καταγράφει συνεχώς ήττες στους υποψηφίους που στήριξε για την θέση του Προέδρου και οι εκλογές στην Ιστιοπλοΐα ήταν ακόμα ένα «χτύπημα».

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Αυγενάκης στήριξε... δημόσια και καθόλου διακριτικά τον Γιάννη Παπαδημητρίου στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας. Έκαναν μέχρι και προεκλογικό αγώνα μαζί, περιοδεύοντας στην Κρήτη, ενώ τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα έδωσαν αρκετό boost στον συγκεκριμένο υποψήφιο. Τίποτα όμως δεν ήταν αρκετό, αφού οι 26 ψήφοι δεν έφτασαν ούτε στο 50% της στήριξης προς την Νίκη Αναστασίου, που τελικά εξελέγη με 57 ψήφους.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα 41 από τα 42 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του νέου ΔΣ και των Επιτροπών ανήκουν στη νυν διοίκηση. Μία κατέληξε στον Ιωάννη Καλατζή, που στηρίχθηκε από το ΚΚΕ και η πλευρά του Λευτέρη Αυγενάκη έμεινε στο μηδέν. Δεν κέρδισε δηλαδή ούτε το δικαίωμα να ακούγεται στο Συμβούλιο.

Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη ήττα για τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ομάδα του. Νωρίτερα, οι υποψήφιοι του Αυγενάκη ηττήθηκαν στις εκλογές αρκετών ακόμα Ομοσπονδιών. Για παράδειγμα, στην Γυμναστική έχασε ο Νίκος Προβιάς από τον Θανάση Σταθόπουλο, ενώ ο «εκλεκτός» του στην Ποδηλασία, Παναγιώτης Πριστούρης, ηττήθηκε από τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Ίδια ήταν και η κατάληξη στην Ομοσπονδία της Ξιφασκίας. Εκεί, ο Λευτέρης Αυγενάκης στήριξε την Μαρινέττα Γούναρη - Χατζησαράντου, όμως αυτός που νίκησε στις εκλογές ήταν ο Γιάννης Λιγνός.

Με βαση τα παραπάνω, ο υφυπουργός βρίσκεται ήδη στο 0/4, κάτι που σαφώς λέει πολλά και σίγουρα μπορεί δημιουργήσει την ταμπέλα του,... λούζερ. Η νίκη του Κώστα Γκαντή στο Χάντμπολ (δεν είχε αντίπαλο και στηρίχθηκε από τον Στέλιο Αγγελούδη, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ) και η «μάχη» της Τασούλας Κελεσίδου στον ΣΕΓΑΣ (αν τελικά φτάσει σε θετικό αποτέλεσμα) δεν μπορούν να σώσουν ούτε τα προσχήματα για τον Λευτέρη Αυγενάκη, που εκ των πραγμάτων δεν δικαιώνεται για την παρεμβατικότητά του στις αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών.

 

 https://fonaklas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.