Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Σερρών : Επιστολή στον πρωθυπουργό για την ενίσχυση του νοσοκομείου

 


Ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση τεσσάρων δημοτικών συμβούλων μεταξύ των οποίων κι εγώ για να σταλεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών επιστολή στον Πρωθυπουργό με αίτημα την ενίσχυση του νοσοκομείου Σερρών, με βάση τις ανάγκες όπως περιγράφονται στο ΔΤ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών.
Δείτε την επιστολή που στείλαμε προς τον πρόεδρο του δημ. Συμβουλίου:
"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Από αύριο το πρωί η ΠΕ Σερρών θα βρίσκεται σε τοπικό Lockdown και στη νέα κατηγορία του χαρακτηρισμού επικινδυνότητας «γκρι». Ταυτόχρονα, πριν μία εβδομάδα είχαμε την πολλοστή έκκληση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών που περιγράφει με τον πλέον δραματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σερρών, το μόνο νοσοκομείο που υπάρχει στην Περιφερειακή μας Ενότητα και το οποίο δεν διαθέτει καμία κλίνη ΜΕΘ για Covid-19. Ενώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι δεν υπάρχουν ούτε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, που δυστυχώς φαίνεται να πλησιάζει. Στην κατάσταση αυτή ο Δήμος Σερρών και το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορούν να παραμένουν απλοί θεατές, έστω κι αν το νοσοκομείο και η λειτουργία του δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου.
Ως εκ τούτου, με την παρούσα επιστολή οι υπογράφοντες/ουσες σας ζητούμε να θέσετε ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση της Τετάρτης 4/11/2020 του δημοτικού συμβουλίου Σερρών το εξής:
«Αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών με βάσει τις ανάγκες, όπως έχουν περιγραφεί στην επιστολή των ιατρών του νοσοκομείου».
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Αντώνης Γεωργούλας – Επικεφαλής Διάβασης Πεζών
Παύλος Φαρμάκης - Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης
Βασίλης Τερζής – Δημοτικός Σύμβουλος
Θένια Χαραλαμπίδου – Δημοτική Σύμβουλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.