Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Καταγγελία Καρίπογλου :Mετανάστες στο νοσοκομείο για εξετάσεις

Μετανάστες που
μεταφέρθηκαν χθες στην δομή φιλοξενίας στο Κλειδι .Αργά το βράδυ οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Σερρών προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις .Αφού το κέντρο υγείας Σιδηροκάστρου βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω του κρούσματος του κορονοιου . Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Σερρών κ Καρίπογλου αυτό προκαλεί επιπλέον επιβάρυνση στο  προσωπικό του νοσοκομείου Σερρών που καλείται να αντιμετωπίσει περιστατικά που υπερβαίνουν τις όποιες δυνατότητες έχει .Κια μάλιστα σε μια περίοδο που οι γιατροί πρέπει να μείνουν αφοσιωμένοι και απερίσπαστοι στο έργο της καταστολής της συγκεκριμένης γρίπης

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ ΚΑΡΙΠΟΓΛΟΥ

Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών , σε αυτές τις ημέρες που πρέπει να λειτουργεί μόνο για τις ανάγκες της πανδημίας , ΔΕΝ μπορεί να σηκώσει το βάρος της υγειονομικής κάλυψης των 1.000 ή πόσων άλλων μεταναστών που φιλοξενούνται ήδη στο νέο κάμπ στη θέση ΚΛΕΙΔΙ του Δήμου Σιντικής.
Πληροφορήθηκα ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους ανθρώπους αυτούς , που πιθανόν να νοσούν από διάφορες ασθένειες , καθώς έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιομέτρων σε άθλιες συνθήκες για να έρθουν στην Ελλάδα , επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο για να εξεταστεί .
Προς Θεού , δε λέμε να μη τύχουν υγειονομικής κάλυψης οι άνθρωποι .
Αλλά το Νοσοκομείο Σερρών έχει περιορισμένες δυνατότητες μη μπορώντας να καλύψει επαρκώς τους κατοίκους του Νομού μας .
Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση για την εξέταση αυτών των ανθρώπων εκτός του Νοσοκομείου σε χώρο που πρέπει να αναζητηθεί και από γιατρούς που θα προσληφθούν για το λόγο αυτό εκτάκτως .
Οι γιατροί του Νοσοκομείου μας πρέπει να μείνουν αφοσιωμένοι και απερίσπαστοι στο έργο της καταστολής της συγκεκριμένης γρίπης .
Σήμερα θα επικοινωνήσω με την κα Εισαγγελέα Σερρών για να παρέμβει , όπου και όπως είναι δυνατό .
Καλούνται και οι λοιποί θεσμικοί παράγοντες της πόλης και του Νομού να εξετάσουν προσεκτικά το θέμα και να λάβουν σχετικές πρωτοβουλίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.