Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κατερίνα Μαυρίδου : Rotation εφοριακών σχεδιάζει η ΑΑΔΕ


Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από την διοίκηση της ΑΑΔΕ ότι πρόκειται να εφαρμόσει ένα
σύστημα κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων της (rotation). Σε πρώτη φάση το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί στις ΔΟΥ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και μετά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της χώρας. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του μέτρου, η προληπτική μετακίνηση του προσωπικού θα οδηγήσει στον περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς που παρατηρούνται στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Βάση του σχεδίου, έως το τέλος του Ιανουαρίου θα πρέπει να μετακινηθούν οι εφοριακοί που ανήκουν στο Τμήμα Ελέγχου προκειμένου να χρεωθούν τις καινούριες υποθέσεις τους στην νέα τους υπηρεσία. Εν συνεχεία, έως το τέλος του χρόνου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι με προτεραιότητα σε αυτούς που υπηρετούν στο τμήμα της Φορολογικής Συμμόρφωσης.  
Βέβαια, όσοι υπάλληλοι συμμετάσχουν σε αυτές τις μετακινήσεις θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν από τρεις έως πέντε υπηρεσίες προτίμησης και για την πλήρωση των θέσεων θα γίνεται επιλογή με βάση ένα σύστημα μοριοδότησης παρόμοιο με αυτό της διαδικασίας επιλογής Προϊσταμένων.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύστημα της κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων θα εξαιρεθούν οι εφοριακοί των Κέντρων Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, των Κέντρων Ελέγχου Φορολογημένων Μεγάλου Πλούτου και της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων δεδομένου ότι οι εν λόγω υπηρεσίες δεν έχουν προλάβει να συμπληρώσουν δέκα έτη λειτουργίας από την σύστασή τους. Όσο αφορά την Κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, δηλαδή τους διοικητικούς υπαλλήλους, και αυτοί εξαιρούνται από τις κυκλικές μετακινήσεις διότι  στα οργανογράμματα των υπολοίπων υπηρεσιών δεν προβλέπονται αντίστοιχες θέσεις.

*Η κα. Μαυρίδου είναι Μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Εφοριακών  Ν.Σερρών, Υπ. Διδάκτορας Κοιν. Διοίκησης και Πολ. Επιστημών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.