Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Σάκης Μπόικος Ωδή στην υποκρισία και την κουτοπονηριά


Δε βρίσκω πιο ταιριαστό τίτλο για τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώθηκε η «υποστήριξη» στο νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κος Σκουρλέτης, ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, δήλωσε, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η πράξη του αρχηγού της αντιπολίτευσης [Γκουαϊδό] έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της χώρας ως παράνομο. Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.»
Αυτά λοιπόν ο κος Σκουρλέτης. Όλη δηλαδή τη σκόνη και την ταραχή που σκεπάζει τα τελευταία  χρόνια τη Βενεζουέλα την έχει σηκώσει «ο αρχηγός της αντιπολίτευσης» και μόνο· αυτός ο απίθανος τύπος κος Γκουαϊδό, αυτός ο στρατηγικός νους , αυτός τα έχει σχεδιάσει όλα, αυτός που οι πράξεις του «δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης»!
Με το κυβερνητικό αριστεροσφούγγαρο ο σύντροφος Σκουρλέτης έσβησε με μιας από το μαυροπίνακα της ιστορίας τις ΗΠΑ και όλες τις επεμβάσεις της απανταχού της γης. Πολλές δεκάδες επεμβάσεις, συμμετοχές σε ανατροπές νόμιμων κυβερνήσεων και στήριξη δικτατορικών καθεστώτων που τις διαδέχτηκαν. Παλαιότερα για να σώσουν τις χώρες από τα «νύχια του κομμουνισμού», κατόπιν εν ονόματι του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» και πάντοτε  προς υπεράσπιση των αρχών του «ελεύθερου κόσμου» -και της ελεύθερης αγοράς, παρεμπιπτόντως.
Ο ελληνικός λαός ένιωσε στο πετσί του αυτό το μανικό έρωτα των ΗΠΑ για «ελευθερία και δημοκρατία».  1967-1974 … χωρίς άλλα λόγια.

Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε ΗΠΑ ούτε CIA ούτε υποταχτικά και φόρου υποτελή σε αυτές κράτη ούτε επαπειλούμενη επέμβασή τους στη Βενεζουέλα ούτε πρακτορικές τους παραστρατιωτικές οργανώσεις που πυροβολούν τον κόσμο στους δρόμους και προβαίνουν σε εμπρησμούς. Τίποτε από όλα αυτά. Μόνο ο «κακός» Γκουαϊδό, που πρέπει να πάει σε ειλικρινή διάλογο με το Μαδούρο.
Και ποια ακριβώς είναι η ατζέντα αυτού του διαλόγου. Ποιος την υπαγορεύει πραγματικά;

Κατανοούμε ασφαλώς το πρόβλημα των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή που θριαμβολογούν για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, την ίδια ώρα που επιχειρηματολογούν για το πόσο επωφελής είναι αυτή η συμφωνία (εξασφαλίζει, λένε, ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια), εκδόθηκε το ωμό διάταγμα του Υπουργού Εξωτερικών των ανύπαρκτων και αόρατων –κατά Σκουρλέτη- ΗΠΑ, που καλεί τις χώρες (ποιες ακριβώς χώρες, «σύντροφε» Σκουρλέτη;) να «επιλέξουν πλευρά» στην κρίση της Βενεζουέλας. Διακήρυξε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πομπωδώς ο κος Πομπέο:
«Τώρα είναι η ώρα για όλα τα άλλα κράτη να επιλέξουν πλευρά. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, χωρίς άλλα παιχνίδια. Είτε τάσσεστε με τις δυνάμεις της ελευθερίας, είτε συνασπίζεστε με τον Μαδούρο και την καταστροφή».
Πώς τώρα να συμβιβάσουν οι συριζαίοι τις διαβεβαιώσεις τους περί σταθερότητας στα Βαλκάνια, που θα προκύψει από την πλήρη αμερικανο[θα]νατοποίηση της περιοχής, με την προετοιμασία από τις ΗΠΑ και εκδήλωση του πραξικοπήματος που εξελίσσεται στη Βενεζουέλα; Πώς τώρα, για την περίπτωση της Βενεζουέλα, να καταδικάσουν τους οργανωτές και υποστηρικτές της απόπειρας πραξικοπήματος την ίδια στιγμή που μας τους διαφημίζουν σαν παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια;
Και βέβαια το πρόβλημά τους (των συριζαίων) δεν είναι απλά και μόνο αυτό της λογικής αντίφασης (οι Αμερικάνοι αποσταθεροποιητές και σταθεροποιητές συνάμα). Το βασικό πρόβλημα είναι ποιος κάνει κουμάντο, ποιος είναι το αφεντικό. Τι απολογία θα έδινε π.χ. ο κος Τσίπρας στον «διαβολικά καλό» κο Τραμπ, αν μιλούσε (ο Τσίπρας) για το αυτονόητο: ότι  δηλαδή ο Γκουαϊντό δεν είναι παρά μια μαριονέτα των ΗΠΑ και της CIA;

Οπότε, τι σκαρφίστηκαν οι κυβερνοέξυπνοι των Αθηνών;
Για να τα ΄χουμε καλά με την αριστερή μας συνείδηση (ως κόμμα), θα βάλουμε τον εκπρόσωπό μας, σύντροφο Σκουρλέτη, να στηρίξει το Μαδούρο.
Για να τα ΄χουμε όμως καλύτερα «με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις και δεσμεύσεις» (ως κυβέρνηση), ο σύντροφος Σκουρλέτης δε θα βγάλει άχνα για το πρωταγωνιστικό ρόλο ΗΠΑ-CIA και στην υπόθεση αυτή. Κατά μείζονα δε λόγο, ούτε ο Πρωθυπουργός.
Η αλήθεια και η ιστορία στη χωματερή· και στο βάθος των σκουπιδιών να γυαλίζει το νόμπελ ειρήνης!!

Έ ρε, τι έχουν να δουν ακόμη τα ματάκια μας σ΄αυτόν τον ψεύτη κόσμο, ώσπου να κλείσουν για πάντα!
Υ.Γ.  Από τα τελευταία νέα πληροφορηθήκαμε ότι εκτός από τον κο Πομπέο, που καλεί
       τα κράτη να «επιλέξουν πλευρά» και ο ίδιος ο κος  Γκουαϊδό «ανησυχεί» για τη στάση του
       ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Μαδούρο, καλεί δε τον κο Τσίπρα να πάει στη Βενεζουέλα για να δει
       ιδίοις όμμασι τη δυστυχία που έφερε ο σοσιαλισμός του Τσάβες και του Μαδούρο στο
       λαό της χώρας. Αυτά δήλωσε στην τηλεόραση του «πρόθυμου», όπως πάντα, ΣΚΑΪ.
       Οι landlords της οικουμένης και οι έμποροι των εθνών απαιτούν τυφλή υποταγή. Μια
       φορά υποταγμένος, για πάντα υποταγμένος. Και πρέπει να το αποδεικνύεις κάθε ώρα
       και στιγμή.
       Ο δρόμος του (αυτο)εξευτελισμού έχει αφετηρία· ποτέ όμως τέλος.

*Ο κ. Μπόικος είναι εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.