Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Στέφανος Φωτιάδης : Μακριά από αντιγραφές και μεγάλα κενά λόγια!


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η
πρώτη συγκέντρωση της παράταξης του Στέφανου Φωτιάδη ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών .Στην ομιλία του ο κ Φωτιάδης ανέφερε

Η ανεργία ,το μειωμένο αγροτικό εισόδημα έφεραν φτώχεια ,πτώση του ηθικού και καταρράκωση της υπερηφάνειας και αξιοπρεπείας των περισσότερων δημοτών μας. Αυτό δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αφήσουμε να οδηγήσει σε παραίτηση και αποστασιοποίηση για τα κοινά του δήμου.
Από την άλλη πλευρά ,χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες παραμένουν. Πολυνομία, γραφειοκρατία, φοβικότητα στις αλλαγές ,δημαγωγία.
Ποιος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης σήμερα; Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρόκληση, για την οποία πρέπει να επιδείξει  μεγάλη ωριμότητα για συναίνεση , διάλογο ,διαρκή ,πολιτική λογοδοσία, διαφάνεια ,ενεργοποίηση του δημότη για συμμέτοχη. Ο νέος νόμος μας υποχρεώνει να το αποδείξουμε!!
Η μάχη για την  αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματική αναμέτρηση. Εμείς τη θεωρούμε μια μεγάλη πολιτική αναμέτρηση για την πλήρη και ουσιαστική λειτουργιά του θεσμού της άμεσης δημοκρατίας, ενός θεσμό που κληρονομήσαμε από τον πολιτισμό των προγόνων μας.
Θεωρούμε τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης κύριο χώρο συμμετοχής, έκφρασης και δημιουργικής σύνθεσης των απόψεων και χώρο συναίνεσης. Είμαστε η υπερκομματική, ανοιχτή συμπαράταξη όλων των σερραιων. Ξεπεράσαμε από καιρό τις διαφορές μας ,βρήκαμε αυτά που μας ενώνουν και συνεργαστήκαμε να κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα.
Ένα δήμο Σερρών, σύγχρονο ,ανεπτυγμένο, με σεβασμό στο δημότη ,με καθημερινή ποιότητα ζωής, ένα δήμο με έντονο χαρακτήρα και brand name.
Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να καταγράψουμε μια παρουσία με πολιτική σοβαρότητα, αξιοπρέπεια ,επάρκεια και γνώση. Σήμερα εδώ ανοίγουμε και πάλι τη συζήτηση για την πορεία προς τις εκλογές. Η παρουσία όλων εδώ, εγγυάται τη συνέχεια με τους καλύτερους όρους ,περισσότερη γνώση, εμπειρία, ωριμότητα αλλά και δύναμη νιότης. Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη συλλογική μας ευφυΐα. Θα αναζητήσουμε την καινοτομία ,τη συμμετοχική διακυβέρνηση.
Η παράταξη μας χρωστάει στο σερραϊκό λαό  τη νίκη για την αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση για τη διευκόλυνση των πολιτών μας.
Όλοι ενωμένοι συνεχίζουμε:
1.      Για γρήγορη εξυπηρέτηση στον τόπο διαμονής.
2.      Για βελτίωση του αστικού, ημιαστικού και αγροτικού περιβάλλοντος.
3.      Για καθαριότητα-για πολιτισμό.
4.      Για αλληλεγγύη –για απασχόληση –για εθελοντισμό.
5.      Για ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα του.
Μπορούμε να επιβάλουμε μια άλλη αντίληψη , μια άλλη πολιτική για το δήμο μας. Να γίνουμε ο δήμος  της ελπίδας ,της καινοτομίας ,της προοπτικής ,με τη συμμέτοχη των πολιτών, οξυγόνο της άμεσης δημοκρατίας και την καθιέρωση συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Άμεσες προτεραιότητες μας είναι ο καταστατικός χάρτης των δικαιωμάτων του δημότη και ο καταστατικός χάρτης ανάπτυξης του δήμου. Με διάλογο και σύνθεση ακόμη και με διεξαγωγή δημοψηφίσματος ,ώστε ο κάθε πολίτης να εκφράσει τη βούληση του. Οι τεχνολογίες της πληροφορικής ,ιδιαίτερα στους νέους, είναι πλέον προσιτές ,θα τις χρησιμοποιήσουμε παντού ,όπως:
- ζωντανές μεταδόσεις συνεδριάσεων των οργάνων διοίκησης
-αιτήσεις ,απαντήσεις με διασύνδεση αυτοματοποιημένη.
-ενημερώσεις για τρέχοντα θέματα κ.α.

Οι σύγχρονες ανάγκες θα απαντηθούν με επίκαιρα εργαλεία.
Φιλές και φίλοι ,δεν προτείνουμε ανεδαφικές ή ταχυδακτυλουργικές λύσεις για τα προβλήματα του δήμου. Αυτά λύνονται με γνώση εξειδικευμένη, εμπειρία, όραμα, αξιοποιώντας και τη συμμέτοχη των ενεργών πολιτών και ιδιαίτερα των νέων <<προικισμένων>> δημοτών. Θα στηρίξουμε δημιουργικές πρωτοβουλίες νέων. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν αρκεί η πρόθεση, χρειάζεται διαφορετική αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας ,γνώση για την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος.

Πιστεύουμε στον ρεαλισμό των έξυπνων λύσεων ,στον ρεαλιστικό προγραμματισμό και την πιστή εφαρμογή του. Να κερδίσουμε γρήγορα το στοίχημα, ,στα απλά ,στα αυτονόητα ,στα καθημερινά. Για την καθαριότητα, το πράσινο ,τις παιδικές χαρές , τα σχολεία , την προσβασιμότητα , την πρόνοια ,την αλληλεγγύη , τον πολιτισμό, την απασχόληση.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα, δεν συμβιβαζόμαστε με την προχειρότητα, δεν ανεχόμαστε την ανευθυνότητα ,κουραστήκαμε από το κακό και το μέτριο. Χρειάζεται να αλλάξουμε πορεία, νοοτροπίες ,πρακτικές. Να καλλιεργήσουμε <<ανοιχτά μυαλά>> που θα υιοθετούν ανθρώπινες ηθικές άξιες χωρίς υποκρισία και ευκαιριακό χαρακτήρα.

Μακριά από αντιγραφές και μεγάλα κενά λόγια!

Σύνθημα μας τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη
<<λίγα λόγια, πολλά έργα, περισσότερη ανθρωπιά>>
<<Με νου και λογισμό>> , προχωράμε!

 Σας καλώ να εργαστούμε ,να κάνουμε την πόλη ,το δήμο μας, καθαρό, νοικοκυρεμένο, ζεστό, ανθρώπινο όπως το σπίτι μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.