Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Σερρών : Εγκαίνια στην Δορυλαίου

Εγκαινιάσθηκε η ανάπλαση τμήματος του κεντρικού πάρκου (πρώην οδός Δορυλαίου)Εγκαινιάσθηκε η ανάπλαση τμήματος του κεντρικού πάρκου (πρώην οδός Δορυλαίου), από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017. Ένα έργο που σχεδιάστηκε από το Δήμο Σερρών και χρηματοδοτήθηκε από τον Διαδρατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG). Το έργο της ανάπλασης της πρώην οδού Δορυλαίου αφορά εμβαδόν 3.000τ.μ περίπου, με πλακοστρώσεις από φυσική πέτρα, κατασκευή ποδηλατοδρόμου, φωτιστικά, καθιστικά και υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία χρηματοδότησης του έργου αποτελεί μέρος του προγράμματος “ Έργα πνοής – Ανάπτυξη Τοπικών Υποδομών ” που εντάσσεται στις Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις, συνολικού ύψους 32εκ. ευρώ που ο TAP υλοποιεί εθελοντικά και στις τρεις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός. Πρόκειται για το πρώτο από τα έργα ανάπτυξης τοπικών υποδομών που υλοποιεί ο TAP.
“ Όραμά μας είναι η σύνδεση της Πλατείας Ελευθερίας με το κεντρικό πάρκο μέσω του πεζοδρόμου της Μεραρχίας ”, είπε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης φανερά ικανοποιημένος για να συμπληρώσει ότι στις αρχές του 2018 ξεκινάει και η ανάπλαση του τμήματος της οδού Μεραρχίας από την οδό Ιουστινιανού μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης.
“ Η ανάπλαση του κεντρικού πάρκου της πόλης των Σερρών είναι ένα όραμα 100 χρόνων των Σερραίων, που παίρνει σάρκα και οστά, διότι μετά την ανάπλαση της οδού Δορυλαίου θα ακολουθήσει η ανάπλαση του πρώην χώρου του κτηνιατρείου και για το έργο αυτό θα διατεθεί 1εκ. ευρώ μέσω του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 4.700.000 ευρώ στο οποίο ήδη εντάχθηκε ο Δήμος Σερρών ” , επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης.
Η ανάπτυξη του κεντρικού πάρκου αποτελούσε μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και προτεραιότητές μας, τόνισε ο Δήμαρχος, για να υπενθυμίσει ότι από την πρώτη στιγμή που η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων ανέλαβε τη δημοτική αρχή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο κεντρικό πάρκο.
“Ανακαινίσαμε το θερινό θεατράκι, το οποίο ήταν κατεστραμμένο. Λειτουργήσαμε το ξεχασμένο εδώ και 30 χρόνια συντριβάνι. Δημοπρατήσαμε και λειτουργήσαμε το αναψυκτήριο στο θερινό θεατράκι. Αποβάλλαμε από το χώρο τεσσάρων στρεμμάτων του πρώην κτηνιατρείου τα αυτοκίνητα και ελευθερώσαμε το χώρο. Πεζοδρομήσαμε την οδό Δορυλαίου και με την πεζοδρόμηση της οδού Δορυλαίου ενοποιήσαμε τον πρώην χώρο του κτηνιατρείου με το χώρο δίπλα στο θερινό θεατράκι και δημιουργήσαμε ένα μεγάλο πάρκο 20 στρεμμάτων περίπου, στο κέντρο της πόλης, που το απολαμβάνουν οι Σερραίοι. Επίσης το έτος 2012 εξασφαλίσαμε από το πράσινο ταμείο 2.000.000 ευρώ για απαλλοτριώσεις του κεντρικού πάρκου. Tα εγκαίνια σήμερα του έργου της ανάπλασης της πρώην οδού Δορυλαίου μας δίνει μεγάλη χαρά ”, είπε ο κ. Αγγελίδης, ενώ ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τον ΤΑΡ για τη χρηματοδότηση του έργου και συνεχάρη τον αντιδήμαρχο έργων Ηλία Γκότση και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών, τους αφανείς ήρωες, όπως τους χαρακτήρισε ο Δήμαρχος, που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο σύντομα και με τον καλύτερο τρόπο.
Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του TAP για την Ελλάδα, κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή, ευχαρίστησε το Δήμο Σερρών και τις αρμόδιες υπηρεσίες του για την άψογη συνεργασία, συνεχάρη όσους και όσες συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου εντός τριών μόλις μηνών, κι ευχήθηκε οι κάτοικοι της πόλης να απολαύσουν τις δυνατότητες που πλέον τους προσφέρει αυτός ο όμορφος, ασφαλής και προσβάσιμος δημόσιος χώρος.

1 σχόλιο:

  1. Τι άλλο "καραγκιοζίλικι" με χρήματα των "δήθεν" δωρητών θα δούμε από την χειρότερη και ανικανότερη δημοτική αρχή που υπήρξε διαχρονικά....μόνο φρου φρου και αρώματα!!!
    Πόσες κορδέλες έκοψε μέχρι σήμερα ο Αγγελίδης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.