Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Μιχάλης Σωτηρίου : Πότε θα σταματήσει το SURVIVOR τον κοινωνικό αποπροσανατολισμό;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχάλης ΣωτηρίουΈνα βρετανικής επινόησης παιχνίδι που αγοράστηκε εδώ και χρόνια από αμερικανική επιχείρηση
και "πουλά" σε δεκάδες χώρες (Δύσης, Ανατολής, Βορρά και Νότου) τα δικαιώματα, έχοντας πετύχει "φλέβα χρυσού".
Όχι άλλος εξευτελισμός της νοημοσύνης και εθισμός των τηλεθεατών. Όχι άλλη προσβολή της αξιοπρέπειας, της προσωπικότητας των παικτών (κι ας μή το καταλαβαίνουν) που "ξεκατινιάζονται" για λίγα ευρώ στον "παράδεισο " του πλούσιου σε δικτατορικά καθεστώτα του νησιού του Άγιου Δομήνικου.
Τώρα μας προέκυψε και ελληνοτουρκικός survivor-πόλεμος, τη στιγμή που ο συριακός πόλεμος εξυπηρετεί και τις ασκήσεις απόβασης τουρκικού στρατού στα όρια της Κύπρου και των ελληνικών νησίδων. Άλλο παιχνίδι άλλο πόλεμος, αλλά το παιχνίδι σε κάνει να ξεχνάς ότι αλλού προετοιμάζεται πραγματική μάχη με σοβαρές επιπτώσεις στη χώρα μας.
Το ραδιοτηλεοπτικό μας συμβούλιο, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι ακαδημαϊκοί επιστήμονες δεν βλέπουν; Κοντά στο survivor,δεν βλέπουν, επίσης, ότι τα κανάλια (πανελλαδικά και τοπικά) άνοιξαν μικρομάγαζα με κληρώσεις δήθεν δώρων (κουζίνες, σαλόνια κλπ) που ακριβοπληρώνονται με τα SMS και τα τηλεφωνήματα.
Δεν βλέπουν το παζάρι με θαυματουργά θεραπευτικά ματζούνια, βραχιολάκια, φυλαχτά από μέντιουμ και φετίχ της εποχής του Μεσαίωνα; Δεν κατάλαβαν ότι εξαπατώνται οι τηλεθεατές;
Τι κάνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων; Δέχεται μόνο να του υποβάλλουν τη γνωστοποίηση της κυκλοφορίας του όποιου σκευάσματος;
Τι κάνει η Πολιτεία, οι πολιτικοί μας ηγέτες όλων των πτερύγων; Ακίνητοι στέκουν, αδρανοποίησαν μόνοι τους τα ιδανικά και τους οδικούς χάρτες της προόδου, της ανύψωσης του επιπέδου ζωής και πολιτισμού. Δεν καταλαβαίνουν ότι ευνοούν άθελά τους, ίσως, την αλλοτρίωση του πολίτη από ενεργό σε "παραμυθιασμένο", ταπεινωμένο πλήν αποπροσανατολισμένο από τις ανθρώπινες αξίες και την αξιοπρέπεια. Έτοιμο να "παραμυθιάζεται" ακόμα κι όταν αισθάνεται στο "πετσί" του αυτή την υποβάθμιση και προσβολή της αξιοπρέπειάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.