Όταν ένα κόμμα θέλει να προσφέρει στο δημόσιο διάλογο πρέπει να ξεπεράσει την μικροπολιτικη και να
προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις.
προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις.
Οι δικές μας τρεις ρεαλιστικές προοδευτικές μεταρρυθμιστικες προτάσεις είναι οι εξής:
1. Χρειαζόμαστε μία βαθιά, ριζοσπαστική, αποκεντρωμένη πολιτική, δίνοντας εξουσία στην Περιφέρεια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι θέμα Δημοκρατίας.
2. Αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία, να δώσουμε φωνή στους πολίτες, δημιουργώντας έναν «τέταρτο πυλώνα εξουσίας», που θα λειτουργήσει σαν μία πλατφόρμα διαβούλευσης, μία Αγορά με την αρχαία έννοια, των πολιτών, με εισηγητικό, συμβουλευτικό ή ακόμα και αποφασιστικό χαρακτήρα μέσα από δημοψηφίσματα και διαβουλεύσεις.
3. Επανεξέταση της παλαιότερης πρότασής μας, για ένα μικτό σύστημα μονοεδρικών, με περιφερειακές λίστες τύπου «Επικρατείας», για τα στελέχη που θα αναδείξουν αξιοκρατικά τα κόμματα, χωρίς πριμοδότηση. Κάτι που θα χτυπούσε και το μαύρο χρήμα.
Η απλή αναλογική για την οποία γίνεται λόγος τώρα, βρίσκεται σε αντίθεση με την ανάγκη να σπάσουν οι μεγάλες Περιφέρειες, που λόγω μεγέθους υποθάλπουν το μαύρο χρήμα, όσο σωστή κι αν είναι επί της αρχής. Δεν μπορεί, δηλαδή, να εκλεγεί κάποιος μόνο με την ισχύ της ψήφου του πολίτη – χρειάζεται την ισχύ των μηντιαρχών και του μαύρου πολιτικού χρήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.