Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Βασίλης Τερζής : ¨¨Μαθητευόμενοι μάγοι ¨¨¨


Τα πυρά του στην δημοτική αρχή εξαπολύει
ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τερζής . Με αφορμή΄την ανακοίνωση από τον κ Σιαμάγκα οτι δεν θα λειτουργήσει για την νέα σχολική χρονιά το νηπιαγωγείο που είναι να στεγαστεί στο κτίριο της πρωην εργατικής κατοικίας .Στην ανακοίνωση του ο κ Τερζής θυμίζει οτι  <<
Δυστυχώς η πρόσφατη ανακοίνωση για «ματαίωση» της δέσμευσης και της εξαγγελίας, επαναφέρει στη μνήμη μου το χαρακτηρισμό που απέδιδα σε όλη την προεκλογική περίοδο στη σημερινή Δημοτική Αρχή, «Μαθητευόμενοι μάγοι».
Τονίζοντας οτι 
<< Έτσι και τώρα, για άλλη μια φορά βιάστηκαν να «φωτογραφηθούν» στο βάθρο του νικητή, όχι απλά πριν τον τερματισμό αλλά πριν καν τον αγώνα.>>

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ ΤΕΡΖΗ  




Με ευχαρίστηση και ικανοποίηση ως εκπαιδευτικός, γονιός, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. (Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), ενημερώθηκα για την τελική παραχώρηση (προς χρήση 10 ετών) από τον Πρόεδρο του Ο.Α.Ε.Δ., των κτηρίων της Εργατικής Εστίας, επί της οδού Μεραρχίας, για τη λειτουργία νηπιαγωγείων, προκειμένου να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Σερρών.
Για την ιστορία αναφέρω πως ο αντίστοιχος τομέας δεν ήταν στις αρμοδιότητές μου, μιας και επί σειρά εννέα ετών, άλλος ήταν ο αρμόδιος Πρόεδρος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο οποίος διατέλεσε για πολλά έτη και Αντιδήμαρχος  Παιδείας.
Προς ενημέρωση αναφέρω επίσης πως τα εν λόγω κτήρια ενδιαφερθήκαμε υπηρεσιακά, ως Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ, από το 2017, να μας παραχωρηθούν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως το «Σπίτι της Φιλαρμονικής» αλλά και το «Ωδείο» της όπου θα στεγάζονταν τα χορωδιακά της σύνολα. Η υπηρεσιακή έρευνα τότε ανακάλυψε τα «πολεοδομικά» προβλήματα που υπήρχαν με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η προσπάθεια.
Για τον ίδιο λόγο αναζητήθηκε στέγη στο πρώην 6ο Δημοτικό Σχολείο, επί της οδού Αθανασίου Αργυρού, στο οποίο έγινε αυτοψία και με τον τότε αρχιμουσικό της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το κτήριο ανήκει στην Εβραϊκή Κοινότητα με έδρα την Αθήνα και με δεδομένο πως παραχωρείτε μόνο για εκπαιδευτική χρήση σταμάτησαν οι τότε ενέργειες. Αναζητήθηκε επίσης χώρος και στις προκάτ ανενεργές προσωρινά αίθουσες του 3ου Γυμνασίου αλλά και στο 5ο Λύκειο Σερρών που κρίθηκαν όμως ακατάλληλες.
Με ικανοποίηση λοιπόν ανάγνωσα το σύντομο δελτίο τύπου του κ. Δημάρχου, στις 11 Μαρτίου, αλλά και τις δηλώσεις του Εντεταλμένου για θέματα Παιδείας για την ετοιμότητα και τη διαβεβαίωση πως τα κτήρια της «Εργατικής Εστίας» μετά και την παραχώρηση θα είναι έτοιμα προς χρήση νηπιαγωγείων εντός 5 μηνών, τον Σεπτέμβριο του 2020.
Η πεντάχρονη προηγούμενη ενασχόληση μου, ως αιρετός από θέσεις ευθύνης, στον Δήμο Σερρών και η εμπειρία μου έδειχνε πως είχαν λύσει ή βρήκαν τρόπο να λύσουν τα πολεοδομικά προβλήματα και τις  γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και γνώριζαν την ετοιμότητα και χρονική αποτελεσματικότητα των υποστελεχωμένων υπηρεσιών και τμημάτων του Δήμου.
Δυστυχώς η πρόσφατη ανακοίνωση για «ματαίωση» της δέσμευσης και της εξαγγελίας, επαναφέρει στη μνήμη μου το χαρακτηρισμό που απέδιδα σε όλη την προεκλογική περίοδο στη σημερινή Δημοτική Αρχή, «Μαθητευόμενοι μάγοι». «Μαθητευόμενοι μάγοι» διότι χωρίς να έχουν διοικήσει οι περισσότεροι, χωρίς να γνωρίζουν το αριθμητικό δυναμικό του Δήμου, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, τις χρονοβόρες διαδικασίες, τη ροή των χρηματοδοτήσεων και τόσα άλλα εξήγγειλαν προγράμματα, δεσμεύσεις και υποσχέσεις.
Έτσι και τώρα, για άλλη μια φορά βιάστηκαν να «φωτογραφηθούν» στο βάθρο του νικητή, όχι απλά πριν τον τερματισμό αλλά πριν καν τον αγώνα. 
Είμαι βέβαιος, αφού το πρώτο πολύ σημαντικό και δύσκολο βήμα έγινε, η παραχώρηση των ανωτέρω κτηρίων, γνωρίζοντας και τη διάθεση των πολιτικά υπευθύνων, πως θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες και θα παραδοθούν σε ρεαλιστικό πλέον χρόνο οι χώροι για χρήση νηπιαγωγείων.
 Περιμένω και ελπίζω συγχρόνως με συμπάθεια και σεβασμό και αυτό το μάθημα να κάνει τη νέα Δημοτική Αρχή πιο συνετή και με ωριμότητα, αυτοσυγκράτηση, σεμνότητα και ταπεινότητα να αντιμετωπίζει τις ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου μα ιδιαίτερα τις όποιες επιτυχίες της, τις οποίες και εύχομαι να είναι πολλές.         
   
    
                                                                                              Με τιμή

                                                                                              Βασίλης Τερζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.