Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Σέρρες : Μια απεργία δύο συγκεντρώσεις

Με δύο ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις στην πόλη των Σερρών οι Σερραίοι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην
σημερινή  πανελλαδική πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ...
«Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ» υποστηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Ν.Σερρών και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής τόσο την απεργία όσο και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο. Το διεκδικητικό τους πλαίσιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας με κατώτατο μισθό στα 751€ και κανένας πλειστηριασμό, για την πρώτη κατοικία , για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν .
Με κεντρικό σύνθημα «όχι στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού»το ΠΑΜΕ Σερρών συμμετέχει στην αυριανή απεργία και πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Διεκδικεί: υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, αφορολόγητο ατομικό όριο στα 20.000 ευρώ και απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ συμμετέχει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών.
Με κεντρικό σύνθημα «ΟΛΟΙ στον αγώνα για την υπεράσπιση τις ΑΠΕΡΓΙΑΣ και των άλλων δικαιωμάτων της Εργατικής Τάξης και Συνταξιούχων» στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ συμμετέχει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών. «Το δικαίωμα της απεργίας είναι η βασικότερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, είναι η αιχμή του δόρατος στον αγώνα για την αντιμετώπιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών, την υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.
Στην αυριανή πανεργατική-πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Για τον λόγο αυτό από τις έξι το πρωί της Πέμπτης, ως τις 6 πρωί της Παρασκευής δεν θα μεταδοθούν ενημερωτικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, ούτε δελτία ειδήσεων.
Συντάκτρια: Θάλεια Καμπουρίδου
Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.