Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Γιάννης Γιάντσιος :Ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες του δήμου Σιντικής !.

Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ, στον καθ΄  ένα ξεχωριστά και να ζητήσω από τους έντιμους και ακέραιους
δημότες την αρωγή τους για μια νέα σελίδα στον δήμο μας. Δηλαδή, οι έντιμοι και ακέραιοι δημότες (αποκλείονται τα πολιτικά λαμόγια, οι σπόνσορες, χρηματοδότες και όχι μόνο, που όλα τα χρόνια ροκανίζουν τον δήμο) να δώσουμε το παρόν μας ως ενεργοί δημότες και να αλλάξουμε ριζικά τον δήμο μας, για τα παιδιά μας τουλάχιστον. Και όταν λέω να τον αλλάξουμε εννοώ, πρώτος και κεντρικός μας στόχος είναι η  ανάπτυξη του δήμου μας (και όχι οι αρπαχτές για προσωπικό συμφέρον). Τέρμα οι αρπαχτές. Να στηρίξουμε τον αγρότη, τους κτηνοτρόφους με υγιείς δημοτικούς συνεταιρισμούς και όχι μόνο, να είμαστε δίπλα τους για την ανάπτυξη των εισοδημάτων τους. Να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες που προάγουν την ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων των δημοτών μας. Να αξιοποιήσουμε τα θερμά νερά του δήμου μας και να δημιουργήσουμε αξιόλογα θερμοκήπια δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας. Να αξιοποιήσουμε τουριστικά το τρίγωνο ΚΕΡΚΙΝΗ – ΠΟΡΟΙΑ- ΑΓΓΚΙΣΤΡΟ-ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, στηρίζοντας τις τουριστικές μονάδες και βοηθώντας για νέες αγροτουριστικές μονάδες. Την ανάδειξη και προβολή του αεροδρομίου Χορτερού, εφόσον πρώτο νομιμοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες. Να πετύχουμε την εξυγίανση των Λουτρών Σιδηροκάστρου που από κερδοφόρα επιχείρηση, βούλιαξε στα χρέη , από τους «γνωστούς – αετονύχηδες». Να στηρίξουμε την αγορά Σιδηροκάστρου να βρει την παλιά της αίγλη. Την αγορά της Ροδόπολης, Ν. Πετριτσίου και όπου αλλού χρειάζεται. Προτεραιότητα μας να είναι, η δημιουργία αιολικού πάρκου του δήμου για την αύξηση των εσόδων του και την μείωση πληρωμής στα δημοτικά τέλη - ΔΕΗ για κάθε δημότη. Την άμεση μείωση των δημοτικών τελών που αυξήθηκαν παράλογα. Δημιουργία επιστημονικής ομάδας στον δήμο για απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και την Ε.Ε. Επίσημη ιστοσελίδα, όπου θα έχει πρόσβαση κάθε δημότης για τα έσοδα και έξοδα του Δήμου για κάθε μήνα. Όλα στο φως της Δημοσιότητας. Έλεγχος στις εργασίες του δήμου για την πάταξη της υπερτιμολόγησης. Τέρμα οι μυστικές συμφωνίες, τα δήθεν και τα αόριστα. Το ΔΣ του δήμου θα αποφασίζει για κάθε συναλλαγή του δήμου με τρίτους, εφόσον πρώτα θα υπάρχει έκθεση που θα αναφέρει πως είναι η συμφέρουσα λύση για τον δήμο. Η διαχείριση από τον δήμο θα γίνεται, όπως διαχειρίζεται κάποιος τα οικονομικά του σπιτιού του και όχι δεν «βαριέσαι». Αξιοποίηση κάθε ανθρώπινου δυναμικού που θέλει την εξυγίανση του δήμου δίχως αποκλεισμούς λόγω πολιτικών ή προσωπικών συμφερόντων. Ο δήμος χρειάζεται έντιμους ανθρώπους, με νέες ιδέες, «για μια γροθιά στο κατεστημένο» που διαχρονικά καταχρέωσε τον δήμο μας, αύξησε τα δημοτικά τέλη, τα νερά και δεν προσφέρει καμία αξιόλογη προοπτική για εμάς τους λίγους πλέον απομείναντες δημότες. Είναι ώρα, να μιλήσει ο απλός δημότης που θέλει ένα καλύτερο αύριο. Βαρεθήκαμε αυτούς τους λαοπλάνους με λόγια, αγκαλίτσες, φρούδες υποσχέσεις που μόλις πάρουν την διοίκηση ξεχνούν τα ίδια τους τα λόγια. Δεν επιθυμούμε αντιπαραθέσεις, επιθυμούμε σύνθεση για μια καλύτερη ημέρα ανάπτυξης και δικαιοσύνης για τον κάθε δημότη.
Ζητώ, από τον καθένα από εμάς που νοιώθει πως θέλει το καλό του δήμου, των παιδιών μας, τους έντιμους (αυτό είναι το κριτήριο) ανθρώπους του δήμου μας, να πάρει σοβαρά τα λόγια αυτά (που είναι ελάχιστα από αυτά που πρέπει να πούμε και να κάνουμε) να προτείνει, να συνεργασθεί μαζί μας για μια νέα ημέρα για τον δήμο μας. Δεν είναι αυτοσκοπός το Δημαρχιλίκι. (αποκλείονται τα πολιτικά λαμόγια, οι σπόνσορες, οι χρηματοδότες κλπ)
Με τιμή
Γιάντσιος Ιωάννης
 Δικηγόρος Σερρών


Δημότης Καμαρωτού, τηλ. 6976639687

3 σχόλια:

  1. Γιάννη ψάξε για αλλού. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ (ΑΙΡΕΤΟΙ) ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έεετσι, βα πέφτουν οι μάσκες! Ο καθένας διαλέγει το όχημα που θα τον φέρει στην εξουσία. Το δικό του όχημα λέγεται "αγώνες κατά του ΧΥΤΑ" μέχρι βλακείας.
    Τώρα εμένα γιατί μου θυμίζει όλο αυτό την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω.
    Αναμένω να τον δω δήμαρχο να κάνει τις κωλοτούμπες του.
    Η ανακοίνωση πόσο κοινότυπη Θεέ μου! Έκθεση ιδεών για Πανελλήνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε ΛΟΙΠΟΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ!
    Ο ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ
    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.