Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Κατρακύλα χωρίς φρένο στο χρηματιστήριο της Αθήνας - Χάθηκαν 6,4 δισ. ευρώ

 


 

 

 

Στη δίνη του παγκοσμίου sell-off βρέθηκε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν ελεύθερη πτώση, οδηγώντας την αγορά στα επίπεδα των 1.340 μονάδων. Το χρηματιστήριο ακολούθησε το «ξεπούλημα» των μετοχών στις.. διεθνείς αγορές, τα οποία υποχωρούν εν μέσω ανησυχιών για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:20 ήταν στις 1.328,86 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 7,13%. Νωρίτερα είχε πέσει και στο 7,5%. Η αξία των συναλλαγών ήταν στα 150,63 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 6,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 7,24%.

Συνολικά εκτιμάται πως χάθηκαν 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τη χειρότερη συνεδρίαση από την έναρξη της χρονιάς και μιας εκ των χειρότερων των τελευταίων χρόνων.

Παγκόσμιο ξεπούλημα με φόβους για τις ΗΠΑ

Τον κατήφορο έχουν πάρει οι χρηματιστηριακοί δείκτες ανά τον κόσμο με τις απώλειες στην Ιαπωνία να ξεπερνούν σε κάποια φάση ακόμη και τις απώλειες της «Μαύρης Δευτέρας» του 1987. Στις αγορές επικρατεί πανικός, ενώ το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται και από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με μια πιθανή σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν.

Οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, οδήγησαν τους επενδυτές σε μαζικές πωλήσεις, εκτιμώντας πως απαιτείται μείωση των επιτοκίων για τη διάσωση της ανάπτυξης, μια κίνηση που η Fed μέχρι τώρα απορρίπτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.