Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Βιβλιοθήκη Σερρών : Δράση για παιδιά με τίτλο: «Το παιχνίδι της νανόχηνας»,

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών σε συνεργασία με το Παράρτημα Κερκίνης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.) ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη δράση για παιδιά με τίτλο: «Το παιχνίδι της νανόχηνας», την Τετάρτη 25 Ιουλίου. Τα παιδιά έπαιξαν το επιτραπέζιο παιχνίδι της νανόχηνας και έμαθαν για τη ζωή αυτού του εξαιρετικά απειλούμενου είδους, που φιλοξενεί ο υδροβιότοπος της λίμνης Κερκίνης κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Ενημερώθηκαν για τις συνθήκες που εννοούν της ύπαρξή της και το μεγάλο μεταναστευτικό της ταξίδι από τη Νορβηγία ως την Κερκίνη.


Εμψυχώτριες της δράσης ήταν η Αγγελική Δημάκη, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Παραρτήματος Κερκίνης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.) και η Χρυσούλα Βούλτσιου, υπάλληλος του Παραρτήματος. Τη δράση παρακολούθησαν 26 μικροί μας αναγνώστες, ηλικίας από 8 μέχρι 12 ετών.

«Το παιχνίδι της νανόχηνας» Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη ΣερρώνΗ Βιβλιοθήκη Σερρών συνεχίζει δυναμικά με νέες δράσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι σε εξέλιξη η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Για εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις, εκδηλώσεις και νέες υπηρεσίες μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα της βιβλιοθήκης http://www.serrelib.gr, τα κοινωνικά δίκτυα facebook, instagram και να τηλεφωνείτε στο 2321098550 και 2321098557.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.