Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Κοιτα να μαθαινεις : Πως ¨΄σπανε αυγα ¨¨ οι ΕΝΤΟΣ

  


 

Τα τελευταία χρονια μάστιγα για την πόλη των Σερρών τους μήνες του καλοκαιριού ειναι οι υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσουν τις νυχτερινές ώρες  οδηγοί μηχανών .Μηχανές οι οποίες έχουν και σπασμένες ή πειραγμένες εξατμίσεις , με αποτέλεσμα  να ξαγρυπνουν   οσοι διαμένουν στις οδούς από οπού περνούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εκκωφαντικό θόρυβο  . Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές εφάρμοσαν την τακτική του ¨¨στρουθοκάμηλου ¨¨ , οτι κάνεις οτι δεν το βλέπεις δεν υπάρχει. Σε ανάλογο μήκος κύματος και η νεα δημοτική αρχη , η οποία με δελτιο τύπου που υπογράφει ο αντιδήμαρχος κ Μιχτσογλου .Απευθύνει έκκληση στους οδηγούς δικύκλων-μοτοποδηλάτων και μηχανών διανομείς φαγητού (delivery)  να μην παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας .Απειλώντας οτι αν δεν συμμορφωθούν θα αρχίσουν τα πρόστιμα από την δημοτική αστυνομια .

Να θυμίσουμε στον κ αντιδήμαρχο οτι η δημοτική αστυνομια εργάζεται ( λογω έλλειψης προσωπικού ) μέχρι το μεσημέρι .Επίσης δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στις υπερβολικες ταχύτητες και τις σπασμένες εξατμίσεις

Το να ζητήσουν από την τροχαία να αυξήσει τους ελέγχους ( και του θορύβου των εξατμίσεων )κυρίως τις βραδινές  και μεταμεσονύχτιες ώρες  το σκέφτηκαν ή οχι .Μάλλον οχι γιατι μπορεί να στεναχωρήσουν τα παιδιά αν αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα.

Και για να το κλείνουμε εκλεχτήκατε για να ασκήσετε διοίκηση  οι αποφάσεις της οποίας πολλές φορές προκαλούν δυσαρέσκεια. Αν νομίζετε οτι με τα παρακάλια και τις συστάσεις θα  πετύχετε κάτι τότε καληνύχτα 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον κίνδυνο ατυχημάτων να ελλοχεύει καθημερινά, αλλά και με αφορμή τα παράπονα που εξέφρασαν δεκάδες Σερραίες και Σερραίοι, έκκληση στους οδηγούς δικύκλων-μοτοποδηλάτων και μηχανών- απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Σερρών κ. Δημήτρης Μιχτσόγλου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και διαμαρτυρίες πολιτών, οδηγοί δικύκλων αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες μέσα στην πόλη των Σερρών και δεν τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα κινούνται σε μέρη και σημεία που απαγορεύεται.

Ο κ. Μιχτσόγλου ζητά κυρίως από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, να ενημερώσουν τους διανομείς φαγητού (delivery) να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να κινούνται με τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα.

Παράλληλα, ο ίδιος ζητά από τους οδηγούς, να μην κινούνται ανάποδα σε μονόδρομους π.χ. στον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή και μην ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια ή νησίδες, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πιθανή εκτροπή και ανατροπής τους επί του οδοστρώματος και κατ’ επέκταση την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, θέτοντας σε κίνδυνο, τόσο τη δική τους σωματική ακεραιότητας, όσο και των διερχόμενων πολιτών.

 «Η έκκληση αφορά όλους τους οδηγούς μηχανών, οι οποίοι κυκλοφορούν στην πόλη των Σερρών, καθώς παρατηρήθηκαν σε κεντρικά σημεία, οδηγοί να αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες με κίνδυνο να παρασύρουν πεζούς διαφόρων ηλικιών. Το πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ άλλων και στον πεζόδρομο της οδούς Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου κυκλοφορούν πολίτες και παίζουν μικρά παιδιά» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος, ο κ. Μιχτσόγλου τονίζει ότι απευθύνει την έκκληση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αναβατών, αλλά και των πολιτών. «Ζητούμε οι οδηγοί των μηχανών να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Η μη συμμόρφωση θα επιφέρει την επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχτσόγλου, προαναγγέλλοντας περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων.

3 σχόλια:

  1. Μιξογλου εγγύηση θα τα λύσει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "να κινούνται με τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα", διότι με υψηλότερη, ή χαμηλότερη θα δέχονται κυρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Μιχτσογλου.
    Για θεμστα που έχουν σχέση με την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών, όπως εξατμίσεις, διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, τραπεζοκαθισματα κλπ, μη φοβάστε τίποτε, θα έχετε πολιτικό όφελος και θα σας χειροκροτησει ο κόσμος. Οι πολίτες δεν θέλουν αναρχία, αταξία και παρανομία. Συγκρουστειτε μα κάποιους κακομαθημένους πολίτες που δεν έχουν καμία παιδεία , κάνετε την διαφορά και όχι μόνον δεν θα έχετε πολιτικό κόστος, αλλά απεναντίας θα έχετε πολιτικό όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.