Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Σαμαράς: Στις εκλογές διαμορφώθηκε η μικρότερη και η πιο φοβική ΝΔ

 




«Οι πρόσφατες εκλογές στην Ευρώπη έχουν ασυνήθιστα ιδιαίτερη σημασία. Η χαμηλή συμμετοχή στις κάλπες ακόμα και τώρα σε μία ώρα πολεμικής συγκυρίας δείχνει ότι η Ευρώπη πράγματι είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Και ότι οι καπεταναίοι της οφείλουν να αντιληφθούν ότι βρίσκονται ενώπιον της ανταρσίας των πληρωμάτων τους. Τα χθεσινά αποτελέσματα στη Γαλλία ίσως μάλιστα να είναι και η απόδειξη της ανταρσίας. Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών φαίνεται πως η ΕΕ δεν συγκινεί τους εθνικούς πληθυσμούς. Όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές οι λαοί δεν ψηφίζουν με γνώμονα το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον», είπε αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το μεγάλο ζητούμενο για την Ευρώπη υπήρξε πάντα η πολιτική της ανεξαρτησία. Αυτό που λέμε χειραφέτηση, ως απορία της δημοκρατικής πολιτικής σύγκλησης των λαών της. Σήμερα όμως τι βλέπουμε; Βλέπουμε συνεχείς όχι συγκλήσεις, αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις των κυβερνήσεων που εμποδίζουν την πολιτική ολοκλήρωση της ΕΕ. Διαφοροποιήσεις που ξεκινούν από την αγροτική πολιτική μέχρι και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αποκλίσεις που δεν επιτρέπουν την ομόφωνη εκπροσώπηση στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία», είπε και συμπλήρωσε: «Παλαιότερα υπήρχε ο γαλλογερμανικός άξονας που τραβούσε το κάρο. Σήμερα ούτε αυτός υπάρχει».

Δείτε live την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.