Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Δήμος Βισαλτίας : Λουτρά Θερμών, μια χαμένη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη του τόπου. ?????

 


 
Λουτρά Θερμών, πώς χάνεται μία σημαντική ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Εξετάζοντας τα γεγονότα που συνδέονται με τις προσπάθειες αξιοποίησης και επαναλειτουργίας των λουτρών των Θερμών, διαπιστώνεται ότι το ζήτημα αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, υπό την ηγεσία του δημάρχου κ. Μασλαρινού. Η τέως διοίκηση είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να αναβαθμίσει και να αναδείξει τον χώρο, αναγνωρίζοντας τόσο την ιστορική και πολιτιστική του αξία όσο και τη δυναμική του ως τουριστικού πόλου έλξης. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη συμφωνία παραχώρησης των ιαματικών πηγών Νιγρίτας στο Δήμο Βισαλτίας με την ΕΤΑΔ.
Παρά τις αξιέπαινες αυτές προσπάθειες, η σημερινή κατάσταση του χώρου δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες που είχαν τεθεί από την προηγούμενη διοίκηση. Ενώ έγιναν σημαντικά βήματα, η σημερινή διοίκηση παραμένει σε απραξία.
Οι τότε υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας, μαζί με την αναπληρώτρια διευθύντρια, είχαν αρνηθεί να εγκρίνουν την πληρωμή του πρώτου ετήσιου ενοικίου ύψους 10.000 ευρώ. Αναρωτιόμαστε το γιατί; Για να μην χαθεί αυτή η σημαντική ευκαιρία, ο πρώην δήμαρχος κ. Μασλαρινός πήρε την πρωτοβουλία να καλύψει το ποσό από τα προσωπικά του χρήματα. Στη συνέχεια προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο ελεγκτικό συνέδριο με την ελπίδα να ακυρωθεί η άρνηση των υπαλλήλων και αναμένει την απόφασή του.
Η τρέχουσα δημοτική αρχή φαίνεται να χρησιμοποιεί αυτή τη δικαιολογία για να μην προχωρήσει ούτε στην απαραίτητη καθαριότητα. Η κατάσταση αυτή αποκαλύπτει μια γενικότερη αδυναμία στη διαχείριση των υποθέσεων, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τον δήμο μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.