Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Σερρών: «Άγιος Λουκάς, ένα μεγαλειώδες πρότυπο χριστιανικής πίστεως και επιστημοσύνης»

 




Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάσθηκε, με λαμπρότητα και στην κατά Σέρρας Εκκλησία, με επίκεντρο το ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο της πόλεως των Σερρών.

Την Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024, στις 7:30 το απόγευμα, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, με την συμπροσευχητική παρουσία πολλών φιλεόρτων χριστιανών, που έσπευσαν να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη εκ του χαριτοβρύτου ιερού λειψάνου του συγχρόνου ομολογητού Ιεράρχου, το οποίο ευρίσκεται αποθησαυρισμένο, από 15ετίας, στο ως είρηται ιερό Παρεκκλήσιο, ως μόνιμη αγιαστική ευλογία των πιστών. Το τιμαλφέστατο αυτό πνευματικό θησαύρισμα, εδωρήθη, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Συμφερουπόλεως κ. Λαζάρου στον σεπτό Ποιμενάρχη της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγο, στο πλαίσιο προσκυνηματικής επισκέψεώς του στην Κριμαία και δι’ αυτού προσεφέρθη στο ιερό Παρεκκλήσιο Αγ. Λουκά του ιατρού της πόλεως των Σερρών. Έκτοτε, αποτελεί και δι’ αυτό και δι’ ολόκληρο την Εκκλησία των Σερρών απτό σημείο αγιασμού, δοχείο χωρητικό και παρεκτικό της θείας χάριτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.