Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Δήμος Ηράκλειας : Συνάντηση του δημάρχου με την υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κα Αλεξάνδρα Σδούκου,

 





Το Δήμο Ηράκλειας επισκέφτηκε την Τρίτη 04 Ιουνίου 2024 η Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κα Αλεξάνδρα Σδούκου, συνοδευόμενη από τον πρώην Υπουργό Υποδομών κ.Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Θεόφιλο Λεονταρίδη.
Η υποδοχή έγινε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το συντονισμό της σύσκεψης έκανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ζωή Μαρίγκου. Το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δήμος Κοσμίδης, Βαλάντης Παπαγεωργίου, Σωτήρης Βατμανίδης και κα Νατάσα Χαλκίδου καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Αραμπατζή, Γεώργιος Κουτσάκης, Δημήτρης Τζήκας και Μαρία Γεωργιάδου.
Τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Νικόλαος Γκόγκας , ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υποστήριξης μιας αυτόνομης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα προβλήματα των περιφερειακών Δήμων, αλλά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ηράκλειας, που είναι η λίμνη Κερκίνη και το γεωθερμικό πεδίο.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, χαιρετίζοντας την Υπουργό, αναφέρθηκε στο μισθωμένο για 50 χρόνια Γεωθερμικό Πεδίο του Δήμου Ηράκλειας, το οποίο κατοχυρώθηκε μέσα από Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό. Επεσήμανε, στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής, την επιβεβλημένη ανάγκη αξιοποίησης των ήπιων μορφών ενέργειας, όπως είναι η γεωθερμική, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως:
«Ο Δήμος Ηράκλειας θα μπορούσε να σταθεί πρωτοπόρος στη μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια εάν και εφόσον με την αρωγή της Πολιτείας θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε το τεράστιο αυτό κεφάλαιο, το οποίο θα είναι χρήσιμο, τόσο για την Τοπική Οικονομία, όσο και για το περιβάλλον.
Θεωρώ ότι η αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου έχει ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον, το οποίο θα δείξει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η χρήση ενέργειας στα επόμενα χρόνια.
Σας ευχαριστούμε που με την παρουσία σας τιμάτε το Δήμο Ηράκλειας και ευελπιστούμε ότι η παρουσία σας θα αφήσει θετικό και ανεξίτηλο αποτύπωμα.»
Η Υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τον Δήμαρχο , ανέφερε ότι είναι υπέρ της γεωθερμίας και του ζήτησε να τον επισκεφτεί στην Αθήνα για να συζητήσουν πιο διεξοδικά ένα τόσο σοβαρό θέμα, διότι σήμερα υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου. Ο Δήμαρχος μετά τη σύσκεψη συνόδευσε την Υφυπουργό στο γραφείο του, όπου της έδωσε το υπόμνημα για το έργο της γεωθερμίας (Οικονομοτεχνική Μελέτη ), της δώρισε ένα βιβλίο με θέμα τη Λίμνη Κερκίνη και τις πρόσφερε μία ενδεικτική συλλογή από τοπικά προϊόντα της Ηράκλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.