Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Επιμελητήριο Σερρών : Συνάντηση Μαλλιαρα με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας

 




Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας
Τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Ζαν-Λυκ Λαβό , υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Σερρών , ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς.
Ο Γενικός Πρόξενος και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης βρέθηκε στις Σέρρες προσκεκλημένος του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας και είχε συνάντηση με θεσμικούς φορείς ,προκειμένου να γνωρίσει την περιοχή μας.
Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς καλωσόρισε τον Γενικό Πρόξενο και τον ενημέρωσε για την εν γένει λειτουργία του Επιμελητηρίου Σερρών, τη δράση του και τους στόχους του.
Ο Γάλλος αξιωματούχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με τον Αθανάσιο Μαλλιαρά να του απαριθμεί τα «αγκάθια» για το επιχειρείν, όπως είναι ,μεταξύ άλλων, η ακρίβεια, το υψηλό ενεργειακό κόστος και η υπερφορολόγηση.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της προσέλκυσης Γάλλων επισκεπτών και σ’ αυτό το πλαίσιο ο Αθανάσιος Μαλλιαράς τόνισε πως ο Νομός Σερρών είναι μία πανέμορφη περιοχή με πολλές δυνατότητες, που αξίζει όλοι να επισκεφτούν.
Προσκάλεσε μάλιστα τον Πρόξενο στη SEREXPO 2024 και ζήτησε να επικοινωνήσει το επιχειρηματικό γεγονός, καθώς θα ήταν σημαντικό να υπάρξει συμμετοχή και γάλλων εκθετών και επισκεπτών.
Ο Ζαν-Λυκ Λαβό δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βρίσκεται στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε τη διάθεσή του να υπάρχει επικοινωνία με όλες τις περιοχές και επισήμανε πως η Βόρεια Ελλάδα, άρα και οι Σέρρες, μπορεί να γίνει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους Γάλλους αλλά και ένα πεδίο ανάπτυξης συνεργασιών σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Επιμελητήριο Σερρών ο Α’ Αντιπρόεδρος, Θωμάς Τενεκετζής, η Οικονομική Επόπτρια, Ελένη Τσιαπάρα και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Γιώργος Μήχος. Παρόντες ήταν επίσης από τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, η Πρόεδρος, Ρούλα Θεοδωρίδου, το μέλος, Αθανάσιος Μασλαρινός και το επίσης μέλος και υπεύθυνη εκδηλώσεων, Μαρία Καλημέρη.
Τον Γενικό Πρόξενο συνόδευε ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Συνεργασιών και Μάρκετινγκ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Πελαμίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.