Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Η υπενθύμιση της ημέρας : Το ψηφίσατε όλοι ( εκτός Αριάδνης ) κ δήμαρχε

 


 

 

Διαβάζω στο δελτίο τύπου του δήμου με αφορμή τον εορτασμό της επετείου  της 8ης Μαΐου-Ημέρα Τοπικής Εορτής της πόλης

<< Στις 26 Φεβρουαρίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, ομόφωνα αποφάσισε η 8η Μαΐου να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της διάσωσης των Ελλήνων Σερραίων από την Οθωμανική θηριωδία >>

Να μας επιτρέψουν να διαφωνήσουμε με το ομόφωνα γιατι η κ     Αριάδνη Παπαφωτιου την καταψήφισε

Διαβαστε  το δελτιο τύπου της κ Παπαφωτιου μετά την συνεδριαση

Η επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων, στην συνέχεια ζήτησε ΑΝΑΣΤΟΛΗ των ενεργειών του Δήμου για καθιέρωση Τοπικής Εορτής την 8η Μαίου, επισημαίνοντας τα εξής:«Εμείς  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ την καθιέρωση της 8ης Μαίου ως τοπική εορτή, ζητώντας να συσταθεί Επιτροπή από Πανεπιστημιακούς, Ιστορικούς και μελετητές της τοπικής μας Ιστορίας ώστε η απόφασή μας να βασιστεί σε ντοκουμέντα και τεκμηριωμένα γεγονότα.
Με την ευκαιρία της σημερινής συζήτησης για την 17η Μαίου,  ζητάμε να αναστείλει ο Δήμος τις ενέργειές του για την 8η Μαίου και να συστήσει την Επιτροπή.
Είναι δύο κοντινές ημερομηνίες , με γεγονότα άμεσα συνδεδεμένα  με την Επανάσταση του 1821 και τον Εμμανουήλ Παπά.  Όμως  για την 8η Μαίου υπάρχουν ενστάσεις  για το αν η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ στους Τούρκους από τον τότε Μητροπολίτη Χρύσανθο ήταν ή όχι πατριωτική και σωτήρια για την πόλη μας πράξη. Όπως και η σύλληψη και ο βασανισμός της οικογένειας του Εμμ. Παπά,  ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.