Σάββατο 18 Μαΐου 2024

«Νέα Δημοκρατία για ασφαλή ευρωπαϊκή πορεία»

 




Τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία πρέπει να  υπερψηφιστεί από τους Έλληνες πολίτες στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου  εξήγησαν οι  υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Γιώργος Μουρούτης και Βασίλης Σακελλάρης οι οποίοι επισκέφθηκαν την Πέμπτη 16 Μαΐου τις Σέρρες.

Οι λόγοι είναι απλοί και συμπυκνώνονται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ιδρυτής της  συντοπίτης μας Κ. Καραμανλής εμπνεύστηκαν και μόχθησαν για την ένταξη της πατρίδας μας  στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και αυτή την παρακαταθήκη συνέχισαν όλοι οι πρόεδροι της παράταξης τα επόμενα χρόνια.

Ο Γ. Μουρούτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Σερρών είπε ότι από τις Σέρρες ξεκινά η περιοδεία του ως υποψηφίου Ευρωβουλευτή στη Μακεδονία.

« Ξεκινώ από εδώ, την γενέτειρα του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή ιδρυτού της παράταξης που ενέταξε την πατρίδα μας στην Ευρώπη, την κράτησε στην Ευρώπη και είναι η παράταξη που εγγυάται στην ασφαλή πορεία της χώρας στην Ευρώπη»

Δήλωσε δικαιωμένος για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι και τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται ότι η συμφωνία αυτή ήταν ετεροβαρής.

«Βλέπουμε προκλήσεις από τους γείτονες μας. Επαναλαμβάνω αυτό που έλεγα πάντα ότι η συμφωνία είναι μία πολύ κακή συμφωνία. Εμείς δώσαμε τα πάντα στα Σκόπια,  τη Γλώσσα και το όνομα και την εθνότητα χωρίς να πάρουμε τίποτε. Είχα προβλέψει ότι η συμφωνία αυτή θα οδηγούσε σε αδιέξοδο και δυστυχώς ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων θα βρισκόταν μπροστά μας αφού εμείς θα τους είχαμε παραχωρήσει την δυνατότητα να ονομάζονται Μακεδόνες επί της ουσίας και να χρησιμοποιούν ταυτοτικά ελληνικά χαρακτηριστικά. Σε αυτή την συγκυρία με τις προκλήσεις, είναι υποχρέωση μας να αναδεικνύουμε εμείς, να διεκδικούμε τον όρο της Μακεδονίας και την δυνατότητα μας κάποια στιγμή να αμφισβητήσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας εφόσον μας δίνουν την δυνατότητα αυτή οι προκλήσεις των Σκοπιανών. Για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα η προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας και ειδικά όταν βρίσκομαι στις Σέρρες του νομού που φιλοξενεί τα ευρήματα της Αμφίπολης που καταδεικνύουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.»

Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Σερρών Θ. Καμπούρη για την φιλοξενία αλλά και την δυνατότητα να αφουγκραστεί τα προβλήματα του Νομού αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί με τα προβλήματα αυτά εφόσον ο σερραϊκός και κατ΄ επέκταση ο Ελληνικός λαός τον εκλέξει στην Ευρωβουλή.

Γνωστοποίησε (το ανακοίνωσε κατά την επίσκεψη του στο Διοικητήριο στον αντιπεριφερειάρχη Π. Σπυρόπουλο) ότι το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ως ευρωβουλευτής- εφόσον εκλεγεί- θα είναι στις Σέρρες και το πρώτο ταξίδι θεσμικών παραγόντων θα είναι άνθρωποι από τις Σέρρες

Τέλος είπε ότι ήταν χαρά του που επισκέφθηκε τις Σέρρες την ίδια μέρα με τον συνυποψήφιο του Βασίλη Σακελλάρη.

«Είναι ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς με πλούσιο βιογραφικό και πλούσια επαγγελματική εμπειρία. Είναι ένας άνθρωπος της αγοράς που δουλεύει καθημερινά, κοσμεί το ψηφοδέλτιο, θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να γνωστοποιήσω ότι ο δικός μου δεύτερος σταυρός θα είναι στον Βασίλη»

Η Νέα Δημοκρατία ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή οικογένεια

Ο Βασίλης Σακελλάρης είναι υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ και αναπληρωτής γραμματέας της νεολαίας του ΕΛΚ.

Ο ίδιος  δήλωσε ικανοποιημένος που επισκέπτεται τις Σέρρες, πατρίδα του εθνάρχη Κ. Καραμανλή . Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Θ. Καμπούρη για την φιλοξενία και την δυνατότητα να επικοινωνήσει με θεσμικούς φορείς και την κοινωνία των Σερρών. Είπε ότι το ενδιαφέρον είναι αδιάλειπτο για την Μακεδονία από την οποία κατάγεται (γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη) και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τις Σέρρες και μετά τις Ευρωεκλογές.

Για τις  Ευρωεκλογές και τη σημασία τους κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την κυβερνητική παράταξη γιατί «Η Νέα Δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ένταξη της  στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Από την εκλογική μάχη το ΕΛΚ πρέπει να βγει ισχυρότερο»  τόνισε.

Ο Βασίλης Σακελλάρης εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η επίσκεψη του στις Σέρρες του έδωσε την δυνατότητα να γνωριστεί με τον έτερο συνυποψήφιο του  Γιώργο Μουρούτη, ο οποίος είπε ότι  έπαιξε κομβικό ρόλο στην δύσκολη περίοδο μετά το 2011 όταν η Ελλάδα κρατήθηκε στην Ευρωζώνη.

Εκτίμησε ότι είναι πολύ σημαντικά τα ζητήματα  της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας , της μετανάστευσης και σημείωσε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη.

Υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία και το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα μπορούν να φέρουν τις αλλαγές στη νέα ΚΑΠ και χρέωσε την ευθύνη των  απωλειών που υπάρχουν στους σοσιαλιστές, τους αριστερούς και τους πράσινους. Ευχήθηκε, τέλος, καλή επιτυχία στον αγώνα στον συνυποψήφιο του Γ. Μουρούτη.

Δ.Ν.

https://sertharros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.