Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Στον Πολύγυρο ο Δημ. Νότας για τον εορτασμο της κήρυξης της επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική ( φωτο )

 




Με επίκεντρο των εορτασμών τον Πολύγυρο, η Χαλκιδική τίμησε με κάθε επισημότητα την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων του δήμου Εμμανουήλ Παππα με  επικεφαλης τον δήμαρχο

Δημήτρη Νοτα 

Διαβαστε τα οσα έγιναν

Την Παρασκευή το πρωί τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ.Νικοδήμου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ιωάννης Βασιλάκης, εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές ιστορικές στιγμές της Χαλκιδικής.

 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

 


Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, Απόστολος Πάνας και Κυριακή Μάλαμα, η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Ζωγράφου, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππα Δημήτρης Νοτας εκπρόσωποι των Δήμων της Χαλκιδικής, ο πρόεδρος Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στο Μνημείο Ηρώων της πόλης ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Ακολούθησε παρέλαση μαθητών από όλους τους δήμους της Χαλκιδικής στην κεντρική οδό της πόλης, μπροστά από τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.