Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών : Κλειστόν μέχρι νεωτερας

 


 

Δυο μήνες κλειστό το κολυμβητήριο της κοιλάδας και όπως αναφέρει η επικεφαλης της Λαϊκής Συσπείρωσης κ Τούσκα στο δελτίο τύπου. Στην ερώτηση που υπέβαλλε στην δήμαρχο κατά την συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου <<

 Για άλλη μια φορά η κ. Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα και αρκέστηκε στο γνωστό πια “θα βγει ανακοίνωση”..>>

 

 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ


Συμπληρώθηκαν ήδη δύο μήνες που το κολυμβητήριο είναι κλειστό.
Δύο μήνες που η δημοτική αρχή αφήνει στο σκοτάδι αθλητές, γονείς, αθλητικά σωματεία κυρίως του ΜΓΣ Πανσερραϊκού και ΑμεΑ Πανσερραϊκού, φοιτητές ΤΕΦΑΑ, εργαζομένους, το Σερραϊκό λαό για το τι μέλλει γενέσθαι.


Δύο μήνες τώρα τα παιδία πηγαινοέρχονται στο κολυμβητήριο της Καβάλας για να προπονηθούν με μέσα και έξοδα των γονιών τους. Αυτό το διάστημα περισσότερα από τα μισά παιδιά έχουν εγκαταλείψει την ενασχόληση τους με
την κολύμβηση γιατί αδυνατούν να μεταβούν στους όμορους νομούς, γιατί ξέρετε, τα παιδιά αναγκάζονται να χάσουν τουλάχιστον 3 ώρες από το διάβασμά τους, από τον ελεύθερο χρόνο τους για να προπονηθούν στην Καβάλα.
Το ποσοστό είναι ακόμη μεγαλύτερο στους αθλητές ΑμεΑ για τους οποίους εκτός των άλλων η κολύμβηση έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.
Και δεν συζητάμε καν για τα μικρότερα παιδιά, τα φυτώρια των ομάδων, που είτε, στην καλύτερη περίπτωση,στράφηκαν σε άλλα αθλήματα είτε εγκατέλειψαν τον αθλητισμό, αν δεν ήθελαν να ασχοληθούν με άλλο άθλημα. Οι επιπτώσεις είναι πολλαπλές, τις γνωρίζουμε όλοι, και δικαιολογούν την ανησυχία και την αγανάκτηση των γονιών και
των ανθρώπων που στελεχώνουν τα αθλητικά σωματεία.


Οι γονείς επιβαρύνονται τουλάχιστον 60-100 ευρώ τον μήνα για να μην στερήσουν από τα παιδία τους το όνειρο. Το όνειρο που τους στερούν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές που τόσα χρόνια ανοιγοκλείνουν το κολυμβητήριο χωρίς να δοθεί επιτέλους μια μόνιμη λύση.


Στο δημοτικό συμβούλιο η κ. Μητλιάγκα και ο κ. Χρυσάφης “τσακώνονται” για το ποιος έχει πάρει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τους βουλευτές του νομού (θαρρείς και τα βάζουν από την τσέπη τους), όταν όμως έρχεται η ώρα των έργων, η ευθύνη για την απραξία, πάει από τον Άννα στον Καϊάφα.


Μπουχτήσαμε από χαμένες χρηματοδοτήσεις. Μπουχτήσαμε από χρυσοπληρωμένες μελέτες που μένουν στα χαρτιά.


Θα απολογηθεί κανείς για την κατασπατάληση των χρημάτων σε ένα κολυμβητήρια που εδώ και 2 χρόνια είναι σχεδόν στα θεμέλια και ένα που δε λειτουργεί?


Με αφορμή και τη συνάντηση που είχε η κ. Δήμαρχος με τον ΜΓΣ Πανσερραϊκός και ΑμεΑ Πανσερραϊκός την Παρασκευή, ζητήσαμε να ενημερωθεί το σώμα και οι γονείς:


● Ποιές ενέργειες έγιναν εδώ και 2 μήνες για την αποκατάσταση των προβλημάτων του Κολυμβητηρίου?

 Ρωτάμε συγκεκριμενα για ενέργειες, όχι για πλάνα, σκέψεις και προθέσεις.


● Δύο μήνες τώρα, έχουν μπει συνεργεία, μηχανικοί, μελετητές, οποιοσδήποτε μπορεί έγκυρα να μας ενημερώσει για την κατάσταση του κολυμβητηρίου?


● Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών αποκατάστασης?


● Με δεδομένο ότι η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την παράταση στον ανάδοχο για τη συντήρηση και την επισκευή την αποκατάσταση της πισίνας λόγω συνεχώς διαρροών μέχρι τις 30/9/2024, πότε εκτιμάτε ότι θα ανοίξει το κολυμβητήριο ώστε να μπορούν οι σύλλογοι και οι αθλητές να προγραμματίσουν τις προπονήσεις τους?


● Θα ικανοποιήσετε το αίτημα των γονιών τουλάχιστον να αναλάβετε την ασφαλή μετακίνηση κ τα έξοδα για τη χρήση άλλων κολυμβητηρίων ή πισίνας, όπως πχ στο Σιδηρόκαστρο.


Για άλλη μια φορά η κ. Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα και αρκέστηκε στο γνωστό πια “θα βγει ανακοίνωση”..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.