Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Δήμος Ηράκλειας : Βράβευση των μαθητών του ΕΠΑΛ Ηράκλειας

 


 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηράκλειας, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 29-3-2024, βράβευσε τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ηράκλειας οι οποίοι διακρίθηκαν στο διαγωνισμό για τη «Νεανική Επιχειρηματικότητα.
 Οι διακριθέντες μαθητές παραβρέθηκαν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες του Προγράμματος κ. Κεχαγιά Ιωάννα και η κ. Τυμπανίδου Ιφιγένεια.
 Το project του Προγράμματος παρουσίασε η κ. Κεχαγιά Ιωάννα η οποία αναφέρθηκε στις (2) ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στον τελικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας «Young Bussines Tallents” που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στο χώρο της Αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη». Οι δύο διακριθείσες ομάδες διήνυσαν (11) εικονικά Εταιρικά έτη, συντάσσοντας αντίστοιχα Επιχειρηματικά Σχέδια σχετικά με την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing και το Ανθρώπινο Δυναμικό μέσω ενός εξελιγμένου Προσομοιωτή 3ης γενιάς. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ πέτυχαν- κατά τη διαγωνιστική διαδικασία- να διοικήσουν και να καταστήσουν βιώσιμες και κερδοφόρες τις εικονικές τους επιχειρήσεις, υλοποιώντας παράλληλα και δράσεις με θετικό οικολογικό αποτύπωμα.
 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης- οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε ο πρωτεργάτης για την ίδρυση ενός σύγχρονου ΕΠΑΛ- συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που διακρίθηκαν, επισημαίνοντας πως η επιτυχία των μαθητών τιμά και τους καθηγητές και τους γονείς  αλλά και το Δήμο Ηράκλειας ο οποίος, ως ένδειξη τιμής συνέδραμε στη μετακίνηση των μαθητών στην Αθήνα. Κυρίως όμως, επισήμανε ο Δήμαρχος, αναδεικνύεται το έργο και η αποτελεσματικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης η οποία, όπως απέδειξαν οι βραβευθέντες μπορεί να ετοιμάσει κατάλληλα τους μαθητές για την δημιουργική ένταξή τους στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
 Ακολούθως, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Κουτσάκης Γεώργιος συνεχάρη με τη σειρά του τους  μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η σεμνή τελετή έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών δώρων από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Νατάσα Χαλκίδου, με τις ευχές να έχουν οι μαθητές μας πάντα επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.