Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Δήμος Σερρών : Υπάρχει ή Δεν υπάρχει γιορτη ????

 


 

Πριν 4 χρόνια ο δήμος Σερρών με ομόφωνη απόφαση του δημοτικου συμβουλίου καθιερώθηκε η 9η Μαρτίου ως δημόσια εορτή, τοπικής σημασίας για να τιμηθεί η μνήμη των Σερραίων του 19ου Συντάγματος Πεζικού, οι οποίοι το Μάρτιο του ’41 στάθηκαν ανυποχώρητοι φρουροί των συνόρων της πατρίδας μας και φύλαξαν τις νέες Θερμοπύλες του Υψώματος 731. Φέτος δεν υπήρξαν εκδηλώσεις από τον δήμο και ο δημοτικός σύμβουλος κ Κατιρτζογλου έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο . Η δήμαρχος απάντησε ότι το υπουργειο εσωτερικών δεν έχει απαντήσει ( πέρασαν 4 χρονια ) αν κάνει δεκτό το αίτημα του ΔΣ ώστε να καθιερωθεί επισήμως η 9η Μαρτίου ως δημόσια εορτή, τοπικής σημασίας .Επομένως από την στιγμη που η εορτή δεν υφίσταται ο δήμος δεν μπορεί να δικαιολογησει την δαπάνη που απαιτείται για τις εορταστικές εκδηλώσεις ) .

Ουδείς βέβαια από τα μέλη του ΔΣ  έκανε τον κόπο να ρωτήσει πως τα προηγούμενα χρονια  που τιμήθηκε η μέρα ο δήμος κάλυπτε τα έξοδα ( στεφάνια , κ,λ.π ) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.