Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Οι υπόγειες διαδρομές της ΝΔ με τους Σπαρτιάτες και το «τσεκ» των 622.554 ευρώ από τη Βουλή

 


 

 «Παρών», σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ψήφισε στη Βουλή η ΚΟ των Σπαρτιατών στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ.. απείχαν, επίσης, από την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ.

Η στάση των δέκα βουλευτών προκάλεσε ερωτηματικά και όχι άδικα.

Κι αυτό γιατί τη στιγμή που το Εκλογοδικείο εξέταζε και συνεχίζει να εξετάσει τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί για τη νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος στο κοινοβούλιο, το νεοσύστατο κόμμα έλαβε – πριν την ψηφοφορία του νομοσχεδίου, στις 8 Μαρτίου – στα ταμεία του το ποσό των 622.554,16 ευρώ, ως πρώτη δόση κρατικής επιχορήγησης.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο διερευνά τις προσφυγές που κάνουν λόγο ότι πίσω από τους Σπαρτιάτες βρίσκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης και με τη δική του συνδρομή το συγκεκριμένο κόμμα εισήλθε στη Βουλή, παραβιάζοντας την εκλογική νομοθεσία και πλήττοντας το κύρος των εκλογών.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, η κρατική επιχορήγηση (518.795,13 ευρώ ως τακτική ετήσια χρηματοδότηση και 103.759,03 ευρώ ως οικονομική επιμορφωτική χρηματοδότηση) κατατέθηκε κανονικά, όπως έγινε γνωστό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλου 1274 και Απόφαση με Αριθμ. 15765).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.