Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Όταν η πολιτική τέχνας κατεργάζεται...

 




Στους παλιούς καλούς της πολιτικής στα ψηφοδέλτιο ιδίως των μεγάλων κομμάτων - και στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες - εμφανιζόταν επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων το όνομα υποψηφίων βουλευτών, των οποίων οι επιδόσεις σε σταυρούς τους έφερναν μονίμως στους πρώτους… από το τέλος!

Ωστόσο, αυτοί επέμεναν να είναι υποψήφιοι, τα κόμματα τους έβαζαν για να «συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο» και όλοι απορούσαν για το χόμπι τους, ή την τρέλα τους, όπως έλεγαν στα κόμματά τους.

Μόνο που δεν ήταν τίποτε από αυτά, αλλά… δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο έβγαζαν λεφτά και ζούσαν την επόμενη τετραετία, οπότε ξανά υποψηφιότητα από την αρχή.

Advertisement

Πώς ακριβώς το εξήγησε ένας από αυτούς τους υποψηφίους σε φίλο του όταν αποφάσισε να αποσυρθεί. «Θα ντρεπόμουν να ζητήσω από κάποιον λεφτά και πιθανότητα δεν θα μου τα έδινε. Με το πρόσχημα της… ενίσχυσής μου ως υποψηφίου όμως τα ζητούσα, τα έπαιρνα και…δεν ήταν και δανεικά».

Με άλλα λόγια κάποιους έγδερνε ως μέλλων πολιτικός.

Συμπέρασμα: Να κουμπώνεστε όταν κάποιος που δεν έχει καμία τύχη εκλογής επιμένει να μπαίνει σε ψηφοδέλτια ή ακόμη περισσότερο, αν ζητάει ενίσχυση, για να …ιδρύσει κόμμα.

Για το δεύτερο αναφέρεται η περίπτωση παλαιού εν ενεργεία βουλευτή που δεν άφησε επιχειρηματία από τον οποίο να μην ζητήσει συνδρομή για το κόμμα που θα… ίδρυε, επειδή δεν του άρεσε η ηγεσία. Άνοιξε μάλιστα και γραφεία, βρήκε έδωσε όνομα και έστησε προσωρινή επιτροπή, αλλά στο τέλος … άλλαξε γνώμη, παρότι φρόντιζε να πιστεύουν όλοι ότι πάει καλά.

Πού καταλήγουμε; Φοβού τους Δαναούς και υποσχέσεις για ίδρυση κομμάτων φέροντας… Ειδικά αν είναι υπότροποι…

Γ.Λ.

 

 https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.