Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Σερρών : 3η Διακρατική συνάντηση του προγράμματος URBACT

 




Η κοινωνική απομόνωση αναφέρεται στην πλήρη ή σχεδόν πλήρη έλλειψη επαφής μεταξύ ενός ατόμου και της κοινωνίας. Αντίθετα από τη μοναξιά, που είναι μια κατάσταση περιστασιακή και μη επιθυμητή από το άτομο που τη βιώνει, η κοινωνική απομόνωση έχει πολλές αιτίες και επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών, με τα συμπτώματα να διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.
Ο Δήμος Σερρών υλοποιεί και συμμετέχει με άλλες 9 ευρωπαϊκές πόλεις στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT με τίτλο “Breaking isolation” για την αντιμετώπιση του φαινομένου που προβληματίζει έντονα πια τις τοπικές κοινωνίες.
Η 3η Διακρατική συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Pombal της Πορτογαλίας όπου βρεθήκαμε με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πόλεων. Ήταν ένα γεμάτο, δημιουργικό διήμερο αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής καλών πρακτικών με τους εταίρους μας, για τους τρόπους αντιμετώπισης της κοινωνικής απομόνωσης που φαίνεται να έφερε ο κορωνοϊός και.. δυστυχώς δείχνει να αυξάνεται και μετά την πανδημία.
Η επόμενη Διακρατική συνάντηση είναι στις 17 και 18 Απριλίου στις Σέρρες, όπου με χαρά περιμένουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας να τους φιλοξενήσουμε και να τους ξεναγήσουμε στην πόλη μας, για να την να γνωρίσουν και από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.